Op1 buigt voor manager Bilal Wahib en zegt andere tafelgast af

De talkshow Op1 heeft gisteren een gast afgezegd, omdat de manager van Bilal Wahib die niet aan tafel wilde hebben. “We werden hierdoor overvallen”, zegt een woordvoerder van het programma.

Nathan en Yehudi Moszkowicz © YouTube, RTL

Bilal Wahib zat gisteren in de talkshow Op1 om te praten over zijn grensoverschrijdende gedrag in maart, toen hij een 12-jarig jongetje uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien op internet. Zijn manager Nathan Moszkowicz (foto: links), tevens de manager van onder meer Lil’ Kleine, eiste voorafgaand aan de uitzending dat Op1 een andere gast zou afzeggen.

Yehudi afgezegd

Op1 had voor de uitzending van gisteren namelijk ook Yehudi Moszkowicz (foto: rechts) op de gastenlijst staan. Hij zou aanschuiven om te praten over een heel andere zaak, namelijk die van de moord op de Rotterdamse scholiere Hümeyra.

Yehudi heeft een conflict met zijn oom Bram Moszkowicz, de vader van Nathan. Bram moest twee jaar geleden van de rechter 10.000 euro betalen aan Yehudi, vanwege beledigende opmerkingen die hij over hem had gemaakt op televisie. Daarbij trok hij ook Yehudi’s kwaliteiten als advocaat in twijfel.

Ruzie met Bram

Bram riep op televisie onder meer dat zijn broers uitstekende juristen zijn, maar dat zijn neefje Yehudi de achternaam Moszkowicz ‘niet waard’ is. Ondertussen is Yehudi nog de enige Moszkowicz die als strafpleiter actief is, terwijl Bram over het wel en wee van Wolter Kroes en Sylvie Meis meebabbelt aan de desk van Shownieuws.

Kennelijk zit die ruzie tussen Bram en Yehudi nog heel erg hoog bij Nathan, want ondanks dat Nathan gisteren niet zelf aan tafel zat bij Op1, wilde hij toch niet dat Yehudi daar wel zou zitten.

Op1 verrast

Het nieuwtje werd gisteren onthuld door Luuk Ikink in RTL Boulevard. “Nathan heeft tegen de redactie van Op1 gezegd: ‘Ik wil niet dat hij aan tafel gaat zitten bij Bilal, dat wil ik niet hebben.’ Toen heeft Op1 gezegd: ‘Oké, dan bellen we hem af.’ Die hebben hem vervolgens afgebeld, wat natuurlijk vrij raar is. Dat je je als manager gaat bemoeien met de zaken van het programma.”

Wat zegt Op1? “We hebben heel even gesproken met de redactie van Op1 en die zegt: ‘We werden overvallen door de familieruzie binnen de familie Moszkowicz.’ De afspraak met Bilal was eerder gemaakt dan die met Yehudi en daarom hebben ze voor Bilal gekozen.”

‘Beetje vreemd’

Luuk vindt het belachelijk. “Je zou ook kunnen denken: het heeft helemaal niets met elkaar te maken, die hele familieruzie en die zaak van Bilal. Laat dat lekker gaan!”

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Het gaat toch over twee heel andere verhalen daar aan tafel?”

Luuk: “Exact, dus het is een beetje vreemd.”

Saillant detail

Een saillant detail is dat Bilal Wahib tégen de zin van de familie van zijn slachtoffertje aan tafel zat bij Op1. Dat verklapte Telegraaf-journaliste Saskia Belleman gisteren in de talkshow. Zij heeft contact gehad met de advocaat van de familie.

Om deze reden zat Bilal ook niet in de talkshow van Op1-concurrent Humberto. “Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal”, laat RTL 4 weten.

Overigens is Nathan regelmatig in het nieuws omdat hij volgens diverse showmedia een flutmanager zou zijn. Niet alleen Shownieuws, waar zijn vader Bram werkt, maar ook De Telegraaf heeft kritiek op hem geuit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Op1 advocaat Yehudi Moszkowicz heeft afgezegd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen