Wesley Sneijder pakt mooie tv-klus, wordt voetbalanalist op RTL 7

RTL 7 heeft de eerste analist gecontracteerd voor de Champions League-uitzendingen: Wesley Sneijder. De ex van Yolanthe Cabau heeft er naar eigen zeggen ongelooflijk veel zin in.

Wesley Sneijder © RTL

Wesley Sneijder, die als voetballer maar liefst 76 wedstrijden speelde in de Champions League en deze eenmaal wist te winnen (seizoen 09/10 met Internazionale), laat vanaf komend seizoen zijn kritische blik los op de wedstrijden. Het toernooi verhuist van Veronica naar RTL 7, dus de voetballer hoeft niet samen te werken met zijn vijanden van VI.

Champions-team

Niet Veronica’s Wilfred Genee, maar RTL’s Humberto Tan presenteert vanaf komend seizoen de Champions League-avonden. “Met Sneijder is de eerste speler uit het Champions League-team van Humberto gepresenteerd en de rest van het team wordt binnenkort bekendgemaakt”, zegt een woordvoerder van RTL.

Wesley Sneijder laat weten: “Het is voor mij een nieuwe uitdaging om in Nederland aan de slag te gaan als analist van de Champions League. Ik heb als speler vaak genoeg aan de aftrap gestaan van een Champions League-wedstrijd en iedere keer heeft het iets magisch.”

Kippenvel

Al die wedstrijden herinnert Wesley zich nog goed. “De sfeer in het stadion, de spanning als je het veld op loopt, het was iedere keer kippenvel… Daarom kijk ik er ook naar uit om deze topaffiches te analyseren.”

De Europa League, die tot afgelopen seizoen te zien was bij RTL 7, verhuist naar Veronica.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wesley Sneijder, een goede keuze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen