John van den Heuvel: ‘Lil’ Kleine omringt zich met zware criminelen’

John van den Heuvel vindt nog steeds dat Jeugdzorg in actie moet komen voor het kindje van Lil’ Kleine en zijn verloofde Jaimie Vaes. Hij wijst erop dat de rapper ook omgaat met zware criminelen.

John van den Heuvel, Jaimie Vaes en Lil' Kleine © RTL, Instagram

Lil’ Kleine en Jaimie Vaes hebben gisteren een videoverklaring naar buiten gebracht, waarin ze de media beschuldigen van het verspreiden van leugens. Critici denken dat de lichaamstaal in de video genoeg zegt: Jaimie gedraagt zich teneergeslagen, terwijl Lil’ behoorlijk lacherig is en zijn vriendin behoorlijk grof behandelt.

‘Jeugdzorg, kom in actie!’

John van den Heuvel is net als de showmedia niet overtuigd door het filmpje. Hij vindt nog steeds dat er gekeken moet worden naar de veiligheid van hun 2-jarige zoontje Lío. “Jeugdzorg of deskundigen moeten daar gewoon eens aanbellen of dit stil eens uitnodigen voor een gesprek”, zegt hij in de ochtendshow van Radio Veronica.

Dit moet aandacht krijgen, vindt John. “Er is wel een 2-jarig kind in het spel. Dan mag je als instantie weleens gaat kijken naar wat hier speelt. Als je ziet hoe bovenop Jeugdzorg soms zit op andere zaken, dat je jezelf soms afvraagt of het niet doorslaat, dan mag er hier ook wel wat gebeuren. Gewoon gaan praten wat er gaande is.”

Criminele vrienden Lil’ Kleine

De misdaadjournalist wijst erop dat Lil’ Kleine sowieso niet van onbesproken gedrag is. “Hij zit heel dicht tegen bepaalde criminelen aan. Ik heb foto’s gezien uit Dubai, waar hij zich daarmee omringt. Dat vind ik ook niet echt een grote voorbeeldfunctie hebben.”

Wat zijn dat voor criminelen? “Dat zijn echt serieuze jongens, kan ik je zeggen. Zij worden verdacht van zware georganiseerde misdaad, drugshandel, gelieerd aan liquidaties. Daar ga je gewoon mee om. Ik vind het niet heel slim. Dat wil niet zeggen dat hij daar zelf deel uitmaakt, maar hij schurkt er wel tegenaan. En dat is niet zo slim.”

Statusverhogend

Het Parool schreef in 2018 al een artikel over de verstrengeling tussen Nederlandse rappers en criminelen. “Beide partijen zien de banden als statusverhogend – gezien de manier waarop ze elkaar op sociale media omarmen”, aldus de krant.

Het ging daarin ook over Lil’ Kleine. Het dagblad betrapte hem toen hij in het peperdure Izakaya-restaurant de vrijlating van zijn vriend Yobel D. vierde. “De keukenbrigade van Izakaya maakt een exclusief toetje om zijn terugkeer luister bij te zetten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen