Monique Westenberg krijgt steun na keihard artikel in weekblad Story

Monique Westenberg wordt afgeslacht door de Story. Het tijdschrift heeft haar op de cover gezet met de kop: ‘André Hazes en Sarah geconfronteerd met pijnlijke schreeuw om aandacht van Monique’.

Monique Westenberg © William Rutten

Het is geen geheim dat Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker innig bevriend is met André Hazes jr. en de pittige berichtgeving over de volkszanger verafschuwt. Zelf heeft de gesoigneerde bladenmaker, die door Wilfred Genee de voorzitter van André’s fanclub genoemd is, het gemunt op Monique Westenberg, de ex van André.

Guido hekelt Monique

Guido laat zich in de media regelmatig negatief uit over Monique, onder meer op Radio Veronica en in Shownieuws. Nu haalt hij keihard naar haar uit in zijn eigen Story. “André Hazes en Sarah negeren aandachtzoekende ex Monique”, kopt hij in het blad.

Het stoort Guido dat Monique zich zo zou opdringen in de media. “De Rotterdamse van wie het grote publiek tot aan haar relatie met André nooit gehoord had is voornemens een factor van betekenis te blijven na haar breuk met André.”

Provocatie

De Story-baas wijst erop dat Monique onlangs op de cover stond van Talkies Magazine en dat ze een concert bezocht, waar ze op de foto ging met André’s drummer Micky Fisser. “Vermoedelijk bedoeld als provocatie naar André, die daar echter geen moment van wakker ligt. Sterker nog: hij en Sarah lachen er wijselijk om, en negeren het verder.”

Monique is volgens Guido kansloos. “Monique’s gedroomde carrière als BN’er is haar gegund, maar niemand verwacht dat haar populariteit op lange termijn zal beklijven.”

Yvonne in shock

Yvonne Coldeweijer, dé nieuwe autoriteit op het gebied van showbizzcommentaar, is in shock over het Story-artikel. “Wauw je zal maar gedumpt en vervangen worden en dan dit over jezelf lezen. Weekblad Story heeft blijkbaar een hekel aan Monique!”, laat ze weten op Instagram.

Ook lezers van Story reageren verbijsterd. “Schandalig. Monique trekt geen aandacht, maar André zelf. Hij moet zich kapot schamen, en Story dat je dit plaatst terwijl je het weet”, zegt Irma. En Janneke vraagt zich af: “Wordt Story gesponsord door de familie Hazes?”

“Monique doet helemaal niets om aandacht te krijgen. Dat doen Sarah en Andre zelf”, zegt Judy. En Christina: “Wat een schattige poging om Monique naar beneden te halen. Jammer hoor, dat het niet zo werkt.”

Door het slijk

Zelf lijkt Guido niet zo onder de indruk van Hazes-criticasters als Yvonne Coldeweijer. Hij spreekt in zijn tijdschrift van ‘de nodige, doorgaans onbeduidende, types in de showbizz die het geluk van André Hazes en zijn nieuwe liefde Sarah moeilijk kunnen aanvaarden’.

En dat stoort Guido enorm. “Waar ze de kans krijgen, trekken ze de zanger en zijn vriendin door het slijk. De reden: André mag niet wérkelijk gelukkig zijn.”

Story-artikel

Een deel van het artikel kunt u lezen op de Story-site. Voor het hele artikel loopt u naar het bladenrek of koopt u de editie online.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen