Jan Slagter wil dat Achtuurjournaal opent met Kaag-gate

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat het Achtuurjournaal vanavond moet openen met het schandaal rondom Sigrid Kaag. “Gelijke monniken, gelijke kappen”, zegt de omroepdirecteur.

Jan Slagter © Roland J Reinders / MAX

Sigrid Kaag en de VPRO liggen momenteel flink onder vuur omdat ze onder één hoedje gespeeld hebben tijdens de totstandkoming van de documentaire over de D66-leider. Het leidt tot flink wat media-ophef, maar critici als Angela de Jong denken dat de media-ophef veel groter zou zijn geweest als dit een rechtse politicus betrof.

Angela de Jong sceptisch

Angela denkt dat de media Kaag gaan sparen. “Moet u de naam Kaag in dit verband eens vervangen door Baudet, Wilders of Rutte. ‘Meneer Baudet, we willen zo graag een groot interview met u dat u zelf het thema mag bepalen.’ Hoe groot denkt u dat dán het tumult zou zijn aan de talkshowtafels?”, schrijft ze.

Dat zegt ook twitteraar Yvonne. “Waarom zegt de NPO hier niets over? De NOS is doodstil. Stel het was Baudet of Wilders geweest, had éérste item geweest in het Journaal. BAH wat een zooitje die TV en staatsomroep!”

Jan Slagter daagt NOS uit

Jan Slagter reageert op die tweet van Yvonne door de NOS uit te dagen om van Kaag-gate het openingsitem te maken. “Ik verwacht van de NOS dat zij vanavond over Kaag-gate berichten. Opening van het nieuws! U heeft gelijk, gelijke monniken gelijke kappen.”

De VPRO is volgens Jan veel te ver gegaan. “Ik schaam me omdat een documentairemaker en ook de VPRO zover zijn gegaan en dit op alle omroepen afstraalt. Hier is bewust geknipt en geplakt om Kaag ‘beter’ uit de verf te laten komen, 2,5 maand voor de verkiezingen.”

Schadelijk voor NPO

Dit is schadelijk voor álle publieke omroepen, vindt Jan. “Ik zeg erbij dat niet iedere documentairemaker hetzelfde gedaan zou hebben. Echte makers doen zo iets niet.”

Verder vindt Jan dat de documentairemaker én de VPRO openlijk excuses moeten maken. “Is het minste wat ze kunnen doen. En mevrouw Kaag tien toontjes lager zingen.”

Tweet

De boze tweet van Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u net als Angela de Jong dat de media-ophef groter zou zijn als dit niet over Sigrid Kaag, maar over Geert Wilders zou gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen