Oranje-spelers gaan Hélène Hendriks negeren tijdens persconferenties

De spelers van het Nederlands elftal blijven bij hun boycot van Veronica Inside. Daarom zullen zij tijdens hun persconferenties over het EK Voetbal geen vragen beantwoorden van Hélène Hendriks.

Wilfred Genee en Hélène Hendriks © William Rutten

De spelers van Oranje boycotten Veronica Inside, omdat Johan Derksen vorig jaar een grapje heeft gemaakt over Akwasi. Daarom zullen ze niet meewerken aan hun themaprogramma De Oranjezomer, dat tijdens het EK Voetbal dagelijks zal worden uitgezonden op SBS 6. Hélène Hendriks is de verslaggever van dat programma.

Hélène-boycot

Veronica Inside heeft een paar keer aangeklopt bij de KNVB om de boycot aan te kaarten, maar dat was vergeefs. “Die keuze hebben ze vorig jaar gemaakt en toegelicht. De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond tegen het AD.

Hélène Hendriks mag wel aanwezig zijn bij de persconferenties en vragen stellen aan bondscoach Frank de Boer, maar de internationals zullen niet tegen haar praten. Dat zal veel ongemakkelijke beelden opleveren in het SBS 6-programma.

Niet professioneel

SBS 6-gezicht Evert Santegoeds vindt het enorm flauw van de internationals, zegt hij in Shownieuws. “Ik vind het niet professioneel dat je als sporter tegen een groot medium zegt: ‘We praten niet met jullie vanwege een politieke uitspraak.’ Tegen ons zeggen ze altijd: ‘Politiek en sport moet je gescheiden houden’, en zelf doen ze dat niet.”

Het is een beetje overdreven om een medium te boycotten vanwege een grapje, vindt hij. “En ze gaan wél naar Qatar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een goede zaak dat Hélène Hendriks zal worden geboycot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen