Beau lag hele nacht wakker van haatreacties: ‘Echt onprettig’

Beau van Erven Dorens heeft de hele nacht wakker gelegen van alle haatreacties die hij heeft gekregen na zijn bizarre woedeuitbarsting op televisie. “Alsof er een brandende hel op je afstormt.”

Beau van Erven Dorens © Beau

Het was gisterenavond laat merkwaardige televisie op RTL 4: Beau van Erven Dorens besloot zichzelf helemaal te laten gaan en al zijn gasten uit te kafferen. “Iedereen even zijn kop houden. Nee, echt! Ik ben er helemaal klaar mee!”, schreeuwde hij. Vervolgens maande hij zijn gast Florens van der Spek zelfs om zijn mond te houden.

Spijt

Inmiddels heeft Beau talloze keren zijn spijt betuigd. “Je bent natuurlijk gastheer in een talkshow en dan moet je je gedragen. Dan moet je niet onbeschoft gaan worden. Het kwam voor mij tot een kookpunt, omdat niemand luisterde. Ik zei ‘koppen dicht’, maar dat moet je eigenlijk niet zeggen”, zegt hij op Radio 538.

Hij heeft het ook al uitgepraat met de voorman van Jezus Leeft. “Hij pakt het heel erg goed op en dat vond ik echt wel ontzettend aardig. Hij had ook kunnen zeggen: ‘Je nodigt me uit en dan doe je zo.'”

Haatreacties

Wel is Beau enorm geschrokken van de haatreacties op sociale media. “Ik kijk eigenlijk nooit op sociale media, want ik ben heel goed voor mezelf, maar och… Het is alsof er een soort brandende hel over een dorre heide op je afstormt. Echt… Die volkse woede die dan opstaat is iets heel interessant.”

Het is ongelooflijk, vindt Beau. “Dat mensen zich geroepen voelen om twaalf uur ’s nachts met een vlijmscherp zwaard je hoofd eraf te hakken op de meest ellendige manieren. De hele wappiefabriek maakt elkaar wakker en een heel grote telefoonboom gaat aan van mensen die je allemaal willen villen.”

Beau ligt wakker

Beau weet gewoon niet wat hij ermee aan moet. “Weet je wat het is? Ik bied niet mijn excuses aan omdat ik ergens van af wil komen, maar omdat ik zelf in mijn buik ook wel voelde dat het niet goed was. Dat gebeurt met livetelevisie. Om dan op die manier te reageren… Ik kan er eigenlijk niet over uit.”

“Ik mis al die reacties eigenlijk altijd, want ik kijk er nooit naar, maar ik kreeg gisteren door dat het helemaal wild werd. Dat vond ik echt behoorlijk onprettig. Daar heb ik wel van wakker gelegen. Ik moet er eens over nadenken hoe je daarmee om moet gaan.”

Zielige toestand

Beau leeft mee met beginnende BN’ers. “Ik ben een volwassen man, zit hier tegenover mijn vrouw te ontbijten, heb kinderen en maak me nergens druk om, maar als je een jonge ster bent van een jaar of 17 of 18 en je maakt dit mee dat je gewoon de hele dag dit soort haatberichten moet lezen… Dat vind ik wel een zielige toestand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de reacties op Beau overdreven zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen