André Hazes jr. reageert voor het eerst op ‘haatcolumn’ Angela de Jong

Er gaat geen dag voorbij of André Hazes jr. staat weer ergens met zijn snoet voor de camera. Ditmaal is het de beurt aan RTL Boulevard, dat zijn eerste reactie lospeutert over de column van Angela de Jong.

André Hazes jr. en Angela de Jong © RTL, NPO

Angela de Jong heeft de familie Hazes echt compléét op zijn plek gezet: zowel moeder Rachel Hazes, zoonlief André Hazes jr. als zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen kregen ervan langs in haar column. Moeder Rachel was daardoor helemaal over de zeik; die kreeg spontaan een woedeuitbarsting op Instagram.

André reageert

We hebben André tot nu toe nog niet uitgebreid gehoord met een reactie op de Angela-column. Hij werd er gisteren in de talkshow van Humberto Tan ook niet naar gevraagd. Dat is ook niet zo gek: Humberto heeft ook een diepgewortelde hekel aan de AD-opiniediva en wil haar niet nóg meer aandacht geven.

André geeft nu wel een reactie aan RTL Boulevard. Hij stelt daarin dat Angela vooral zo negatief over hem is, omdat ze het click-kanon van de krant is. Zonder negatieve Hazes-columns is haar baantje in gevaar, meent hij.

Negatieve Angela

Negatief doen is Angela’s werk, zegt André. “Zal ik je heel eerlijk zeggen hoe ik zo’n stuk van Angela de Jong zie? Zij wordt ervoor betaald om dat te doen, hè? Het is niet alleen dat ze de familie Hazes aanpakt. Ze schrijft daar iets over en daar iets over. Als ze alleen maar positieve berichten zou schrijven, dan denk ik dat ze heel snel haar baantje bij het AD kwijt is. Dit is mijn werk, net als mijn werk liedjes zingen is.”

Wat vindt hij ervan dat zijn moeder Rachel daarover is ontploft? “Mijn moeder maakte zich daar blijkbaar heel druk om, maar ik heb dat niet. Dat is twee dagen en dan schrijft ze misschien weer over de familie De Mol, weet je wel?”

Clicks

Inmiddels voelt André alsof de hele wereld zich tegen hem keert. “We leven nu wel in een tijd – en dat is mijn pech nu – dat het roddelen en het dingen opblazen en erger maken bepaalde clicks krijgt. Dat vinden mensen interessant.”

“We worden aan alle kanten gek gemaakt en dan is het ook wel fijn om met elkaar niet over corona te zeiken, maar over iets anders. Ik ben nu even de l*l en dat zal ik even moeten slikken, punt.”

Fragment

De uitspraken van André bij RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Angela de Jong negatief schrijft over de Hazesjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen