Gordon hinkt van flop naar flop: tv-carrière op dood spoor

Het is ongekend hoe erg de tv-carrière van Gordon in het slop is geraakt na zijn tv-scheiding van Gerard Joling. Afgelopen weekend sloeg hij wéér een zwarte bladzijde in zijn loopbaan om: The Cube.

Gordon © William Rutten

Na het megasucces van Joling & Gordon over de vloer in 2005, hebben Gerard Joling en Gordon nog vele programma’s met elkaar gemaakt. Bij RTL 4 schitterden ze tot 2018 samen in programma’s als Geer & Goor Zoeken Een Hobby en The Voice Senior, maar solo is Gordon nooit een publiekstrekker geweest. Nu, bij SBS 6, is het hek helemaal van de dam.

Van flop naar flop

Gordon heeft in die paar jaar bij Talpa al een hele hoop programma’s gemaakt die alweer lang en breed op het tv-kerkhof liggen: DanceSing, Dat Verzin Je Niet, Mars tegen Venus, De Gordon tegen Dino Show, Patty en Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd, 5 tegen 5 en meest recent The Cube.

The Cube was tot afgelopen vrijdag te zien op SBS 6 en sloot af met een laagterecord: er keken slechts 269.000 mensen (6 procent) naar. Een ongekend lage score. Zelfs de schaduw van Martien Meiland trekt nog meer kijkers.

Lachend rijk

Ondertussen wordt Gordon lachend rijk bij het mediabedrijf van John de Mol. Hij staat tot en met 2023 onder contract en krijgt vorstelijk betaald, of hij nou scoort of niet. En met dat scoren lukt het dus niet echt. Het maakt van Gordon een enorme miskoop.

In de hoop toch nog wat rendement uit Gordon te halen, heeft John de Mol hem in de jury van K2 Zoekt K3 gezet. Dat programma is in het najaar te zien op SBS 6 en de eerste editie was een megahit.

Uit het slop

Volgens Angela de Jong is het bedoeld om Gordons tv-carrière uit het slop te trekken: “Misschien is dat wel de reden. Dat ze Gordon erin gezet hebben zodat hij ook eens goede kijkcijfers heeft op SBS 6. Misschien is dat wel zo. Zo’n succes is hij op dat moment niet. Dat kun je een sneer noemen, maar het is een feitelijke constatering.”

Wordt K2 Zoekt K3 het keerpunt in de carrière van Gordon? Of is hij definitief vergane glorie?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

K2 Zoekt K3 moet Gordon een tv-boost geven. Gaat dat lukken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen