‘André Hazes jr. kan imagocrisis gaan voelen in zijn portemonnee’

De geplaagde volkszanger André Hazes jr. kan lucratieve deals mislopen door de imagocrisis waarin hij momenteel verkeert. Dat stelt imagodeskundige Zabeth van Veen in gesprek met Telegraaf TV.

André Hazes jr. © Kruidvat

Kruidvat verraste vriend en vijand door André Hazes jr. vorige week maandag aan te kondigen als zijn nieuwe boegbeeld tijdens het EK Voetbal. De drogisterijketen kreeg direct een stortvloed aan kritiek over zich heen en daar baalden ze natuurlijk behoorlijk van. De pech is dat deze deal er al láng lag, aldus Zabeth van Veen.

Bergafwaarts

Zabeth wijst erop dat Kruidvat geen tijd meer had om te handelen naar André’s imagocrisis. “Deze lucratieve bijverdienste is al een halfjaar geleden gepland als het niet langer is. Dat zijn contracten van een tijd terug”, vertelt ze aan De Telegraaf.

Op dit moment zou André niet snel zo’n aanbieding krijgen, aldus Zabeth. “Je moet ook vooruitkijken. Als het imago van hem verder bergafwaarts gaat, dan gaan de contracten en lucratieve voorstellen ook bergafwaarts.”

Niet respectvol

Er is volgens haar gewoon een Hazes-overkill. “Hij is zóveel in de media en etaleert ook zijn hele privéleven. Hij heeft al drie keer iemand ten huwelijk gevraagd in minder dan een jaar. Als je je privéleven heel erg etaleert, dan krijg je daar ook veel reacties op.”

De mensen vinden hem gewoon niet sympathiek, legt Zabeth uit. “Hij denkt: het is over en ik ga met een ander, maar hij vergeet dat het de moeder van zijn kind is en dat je dan niet publiekelijk hoeft te laten zien dat je met een ander bent drie weken later. Dat is niet zo respectvol. Dat vindt vooral het publiek niet zo respectvol, maar hij zal het waarschijnlijk niet zo zien.”

Schuld van media?

Er is bovendien ook een kindje in het spel, aldus Zabeth. Hij wordt nu opgevoed door Monique Westenberg. “Hij gaat z’n gang en hij gaat aan het werk, maar Monique zal dat uiteindelijk moeten doen.”

André denkt dat de media zijn imagocrisis opblazen. Wat denkt Zabeth daarvan? “Je kunt de media niet de schuld geven. Het is niet zo dat de media tegen hem was. Zo is het niet. Het is vooral het publiek dat op social media tekeergaat en nog niet eens zo erg de media. Dat is iets van de laatste tijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Kruidvat spijt heeft van het contracteren van André Hazes jr.?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen