Kruidvat onder vuur vanwege nieuwe boegbeeld André Hazes jr.

André Hazes jr. is hét boegbeeld van de nieuwe reclamecampagne van Kruidvat. Het nieuws leidt op de Instagram-pagina van de drogisterijketen al direct tot een storm van kritiek. “Ik ga wel naar de Etos!”

André Hazes jr. © Kruidvat

Een hele EK-zomer lang zal André Hazes jr. op televisie, radio en billboards te zien zijn in reclames van de Kruidvat. Het is de bedoeling dat Nederland massaal naar de drogisterijketen gaat voor nepgouden kettingen met daarop de tekst ‘Oranje’. Zo’n ordinair nepsieraad past inderdaad heel goed bij Hazes, maar doet Kruidvat hier wel verstandig aan?

Negatieve reacties

Het nieuws is nog geen uur oud of Kruidvat wordt op Instagram al overspoeld met boze reacties van klanten (zie hier en hier). Er is werkelijk niemand te vinden die dit een goede stap vindt. “Beetje jammer dat Kruidvat hem heeft gekozen voor hun reclame 🤢”, zegt de een.

En de ander: “Serieus dit misselijke ventje voor een reclame? Ik ga wel naar de Etos.” En weer een ander: “Nooit van me leven, dat jullie zo’n loser een podium geven 🤮🤮.”

Onnozele man

En zo gaat het nog wel even door. Zo zegt een andere klant: “OMG Kruidvat, waarom geef je deze onnozele man een podium? 🤔 Wat een slechte reclame voor jullie! Überhaupt al die BN-ers geen podium geven. Er zijn genoeg leuke alternatieve!”

Overal waar André verschijnt staan inmiddels geërgerde mensen op, die totaal Hazes-moe zijn. Het gebeurde onlangs ook toen hij werd aangekondigd voor het Streamers-concert. Op een gegeven moment verklaarde de organisatie zelfs dat de zanger niet gecanceld zou worden.

Storm van kritiek

Volgens Angela de Jong is het overduidelijk waarom Nederland compleet Hazes-moe is. Zij schreef eind vorige week een vernietigende column over de volkszanger. En juist nú kondigt Kruidvat deze reclamecampagne aan. Het is een buitengewoon gewaagde keuze, want dit zou zomaar tot imagoschade kunnen leiden.

Zelf is Kruidvat erg enthousiast. “André Hazes is als volkszanger als geen ander in staat om Nederland in de stemming te brengen voor wat ongetwijfeld een geweldige voetbalzomer gaat worden. Het lied dat André in onze commercial zingt, is een aanstekelijke meezinger en de ultieme opwarmer voor het EK Voetbal waar heel Nederland naar uitkijkt.”

Reclame

De reclame van Kruidvat ziet u onderstaand. Een aankondiging van de samenwerking met Kruidvat ziet u hier en het EK-liedje dat bij de reclame hoort hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen