Op1-ster geeft toe: ‘We slikken voor zoete koek wat Ernst Kuipers zegt’

Op1-presentatrice Carrie ten Napel bedient haar oud-collega en kersverse Op1-criticaster Talitha Muusse op haar wenken. Ze liet zich gisteren in haar talkshow erg onhandig uit tegenover Ernst Kuipers.

Carrie ten Napel en Ernst Kuipers © Op1

Het is Talitha, die vorige maand opstapte als presentatrice van Op1, een doorn in het oog dat het coronabeleid niet kritisch genoeg zou worden gevolgd in de talkshow. Het ontbeert het programma aan een goede onderzoeksredactie, waardoor je gasten als coronadeskundigen als Ab Osterhaus en Ernst Kuipers niet kunt controleren, meent ze.

Kritiek van Talitha

Talitha vindt het buitengewoon storend dat alles wat coronaprominenten als Ab en Ernst aan tafel verkondigen voor zoete koek wordt aangenomen. Ze heeft dat in haar tijd bij het programma ook aangestipt. Zo uitte ze achter de schermen onder meer kritiek op vaste tafelgast Ab. “Er werd dan gezegd: ‘Ja, hij is een autoriteit.'”

Een paar dagen later blijkt er best een kern van waarheid in haar beklag te zitten. Op1-presentatrice Carrie ten Napel liet zich gisteren namelijk wel héél onhandig uit tijdens haar interview met Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Carrie’s uitglijder

Carrie gaf onbewust ronduit toe dat ze compleet achter Ernst en zijn beweringen aanloopt. “Nog even Ernst, in de anderhalf jaar dat jij aan dit soort tafels zit nemen we alles voor zoete koek aan wat jij vertelt”, begon ze.

Daarop ontstond wat rumoer aan tafel. “Nou, dat moet je nooit doen. Nóóit doen!”, zei Ernst zelf al. En collega Charles Groenhuijsen: “Speak for yourself!”

Weinig kritiek

Carrie maakte haar vraag af: “Er is weinig kritiek over het algemeen, maar de afgelopen tijd was er nogal wat kritiek op jouw uitspraak over de avondklok. Die heeft volgens jou geen effect gehad. Hugo de Jonge was het oneens met die uitspraak.”

En zo leidde Carrie de aandacht snel weer af. Helaas iets te laat, want Talitha heeft voorlopig in elk geval weer genoeg munitie.

Reactie Op1

Zelf herkent Op1 zich overigens totaal niet in de kritiek dat het programma kritiekloos zou zijn of te veel op de schoot zou zitten bij de politiek, heeft eindverantwoordelijk Bert Huisjes gezegd op de radio.

Bert verbaast zich erover dat Talitha zich in de media zo negatief uitlaat over Op1. Tenminste, wel als ze nog verder wil in de mediawereld, waarschuwde hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 kritisch genoeg is over het coronabeleid in Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen