Op1-baas Bert Huisjes vindt Talitha Muusse een nestbevuiler

Op1-opperhoofd Bert Huisjes vindt het niet heel verstandig dat Talitha Muusse in het openbaar zulke felle kritiek uit op de talkshow. Ze is een nestbevuiler, briest de omroepbaas op NPO Radio 1.

Talitha Muusse en Bert Huisjes © Op1

Bert Huisjes is niet alleen de baas van omroep WNL, maar ook eindverantwoordelijk voor Op1. Een maand geleden stapte Talitha op bij die talkshow vanwege een conflict met haar omroep KRO-NCRV. Nu haalt de presentatrice keihard uit naar haar oud-collega’s: Op1 zit volgens haar veel te veel op schoot bij de politiek.

Nestbevuiler

Het is jammer dat Talitha zo uithaalt naar Op1, zegt Bert op NPO Radio 1. “Het is nogal wat als je dit doet terwijl je verder wil in de media. Het voelt wel een beetje als een nest bevuilen waar je eigenlijk niet eens in hoorde”, zegt de omroepbobo. “Ze heeft het geprobeerd, ze heeft er een ervaring aan overgehouden en daar praat ze honderduit over.”

Talitha moet gewoon accepteren dat Op1 niets voor haar was, vindt Bert. “Het is niet erg om vast te stellen dat die rol misschien niet past als een jas, hè? Dat is helemaal niet erg. Er zijn heel veel manieren om jezelf te ontplooien, maar presentator zijn van een programma vraagt wel dat je een beetje inpast in hoe zo’n programma is.”

Zit Op1 op schoot?

Vindt Bert dat Op1 inderdaad te veel op schoot zit bij de politiek? “Aan het eind kwam ze natuurlijk een beetje in een clash met haar eigen omroep over of je ook activistisch kan zijn én aan het hoofd van de tafel dan gesprekken kan voeren met politici uit Den Haag. Als je dat dan opvat als: het is heel verstrengeld…”

Onzin, zegt hij. “Ik geloof dat niemand bij Op1 verstrengeld is met politiek Den Haag of de rest van het maatschappelijk middenveld. Dat is gewoon niet zo, maar dat heeft zij misschien wel zo gevoeld.”

Activistisch

Talitha wilde zich aan tafel heel activistisch gedragen, aldus Bert. “Ze dacht: ik wil tegen die mensen zeggen dat ze er helemaal niks van bakken en dat het een schande is. Maar een journalist stelt vragen, die kan aanklagen, maar het is geen rechter of opiniemaker die de ander de les gaat lezen. De talkshowhost zit in een andere functie.”

Het zal Talitha wel niet lekker zitten dat haar Op1-carrière is mislukt, denkt Bert. “Ik denk dat ze met enige onvrede terugkijkt omdat het wat minder goed afliep dan ze zelf had gehoopt of verwacht. Ik denk dat ze er vol goede moed aan begonnen is, maar misschien enigszins ontmoedigd raakte.”

Betweter

Bert vindt dat Talitha een beetje hoog van de toren aan het blazen is. Hij wijst de kritiek dat Op1 ‘geen beginselen’ zou hebben van de hand. “Ze heeft kennis gemaakt gedurende twee maanden en als je dan de conclusie trekt dat je de beginselen niet voelt… Ja, je hebt natuurlijk ook maar heel kort meegedraaid.”

Ze heeft zich totaal niet in de redactie verdiept, denkt Bert. Het speelt volgens hem mee dat de KRO-NCRV slechts tijdelijk betrokken was bij Op1. “Dus ik denk dat zij minder mee heeft gekregen van hoe de redactie in elkaar zit dan mensen die wat langer meedraaien. Ze was dus een beetje gast aan tafel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen