Na twee jaar draaien: RTL stopt Duncan Laurence weg op late avond

Pijnlijk nieuws voor Duncan Laurence: de documentaire waarvoor hij twee jaar lang gevolgd werd, wordt door RTL weggestopt op de zeer late avond. Kennelijk is het niet interessant genoeg voor prime time.

Duncan Laurence © Beau

Duncan Laurence heeft twee jaar geleden een enorme muzikale prestatie neergezet. Met zijn liedje Arcade wist hij het Eurovisie Songfestival naar Nederland te halen. Leuk onderwerp voor een documentaire, dachten ze bij RTL, maar kennelijk vonden ze het resultaat toch niet zo bevredigend.

Weggestopt op late avond

Er is maar liefst twee jaar lang gewerkt aan de Duncan-documentaire, maar al het harde werk ten spijt komen ze bij RTL niet verder dan een tijdstip tegen middernacht aan. Duncan Laurence: Music First wordt volgende week zaterdag, op 15 mei, uitgezonden om 23.20 uur. Normaal gesproken zit er dan geen kip meer voor de buis.

Wat we precies in de documentaire te zien is, is nog niet duidelijk. Mogelijk ziet de kijker straks hoe hij van paniekaanval naar paniekaanval hinnikt. Duncan raakte in het coronajaar een beetje psychisch in de war en kon niets meer aan. Op de dag dat hij zou optreden bij Beau, had hij zelfs twee paniekaanvallen. Ook het alternatieve Songfestival zegde hij af.

Rollercoaster

Hoe dan ook: zelf vindt Duncan het leuk dat zijn vorig jaar aangekondigde documentaire eindelijk op televisie verschijnt. “De documentaire is een kijkje in mijn leven van de afgelopen twee jaar, met als slot het aankomende Songfestival. Mijn leven is na het winnen van het Songfestival in 2019 totaal op z’n kop gezet.”

“De afgelopen twee jaren waren een rollercoaster voor mijn carrière, maar ook mijn dagelijks leven. Met ups and downs. Het was soms even wennen om overal een camera bij te hebben, maar toen ik de beelden terug zag, besefte ik me hoe waardevol dit proces is geweest. Het is allemaal zo snel gegaan, in zoveel mooie momenten om voor het leven te koesteren en nu dus ook terug te kijken in mijn eigen documentaire.”

Videoland

Na de uitzending op televisie, zal de Duncan Laurence-docu ook op Videoland worden geplaatst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u interesse in een documentaire over Duncan Laurence?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen