Filemon Wesselink vindt Op1-sterren volstrekt inwisselbaar

Filemon Wesselink is niet zo onder de indruk van de presentatieduo’s van Op1. Er is nu een programma ontstaan waarvan de presentatoren volstrekt inwisselbaar zijn, vindt hij. “Het is grijs en grauw.”

Filemon Wesselink © Mike van den Toorn

De NPO heeft ervoor gekozen om Pauw en Jinek te laten vervangen door vijf presentatieduo’s, omdat het de late avond van NPO 1 een stuk minder kwetsbaar maakt. Toen Eva Jinek naar RTL 4 vertrok, zat de publieke omroep immers met een enorm probleem. Als een van de presentatoren van Op1 opstapt, is dat echter makkelijk op te lossen.

Grijs en grauw

Op1 mist door dit model wel karakter, vindt BNNVARA-presentator Filemon Wesselink. “Het is natuurlijk een slimme zet geweest om al die presentatieduo’s te maken, je bent zo als programma veel minder kwetsbaar, maar heel veel presentatoren worden daardoor ook een beetje grijs en grauw”, vertelt hij in de Playboy.

De presentatieduo’s lijken wel te gast in hun eigen programma, stelt de presentator. “Het wordt soms een beetje een eenheidsworst. De presentator is het gezicht dat die avond op het apparaat wordt geplakt.”

Yvon en Anita

Het maakt in principe niet zo veel uit wie je op Op1 zit, constateert Filemon. “Iedereen die kan presenteren kun je er neerzetten: Yvon Jaspers en Anita Witzier zouden het ook kunnen doen, mits ze maar een goede partner hebben.”

Hij vindt bijna niemand boven de middelmaat uitspringen. “Sven Kockelmann en Jeroen Pauw zijn de enigen die er wél een eigen draai aan hebben weten te geven. Je ziet het programma dan meteen drie treden omhooggaan qua niveau.”

Filemon in Op1?

Ziet hij het zelf zitten om voor Op1 aan de slag te gaan? “Een talkshow als Op1 is niets voor mij. Ik zou mezelf meteen vergelijken met Jeroen Pauw: hij speelt als talkshowpresentator in de Champions League, terwijl ik mezelf zie als een talkshowpresentator uit de Jupiler League”, zegt hij. “Daar valt niet tegenop te boksen.”

Het lange Playboy-interview met Filemon Wesselink kunt u lezen via Blendle of deels via de Playboy-site. De laatste editie van het tijdschrift kunt u hier kopen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Op1 worden ingeruild voor een personalityshow, bijvoorbeeld met Sven Kockelmann aan het roer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen