Máxima praatte slechts drie minuten langer dan Matthijs van Nieuwkerk

Koningin Máxima was slechts drie minuten langer aan het woord dan interviewer Matthijs van Nieuwkerk tijdens hun gesprek op televisie. Dat blijkt uit onderzoek van het programma Shownieuws.

Koningin Máxima en Matthijs van Nieuwkerk © NOS

Matthijs van Nieuwkerk leidde zijn vragen aan koningin Máxima allemaal behoorlijk lang in. Hij was zoveel aan het woord dat Shownieuws heeft onderzocht hoe láng ze precies aan het woord waren. Daaruit blijkt dus dat de koningin en haar interviewer bijna evenveel zendtijd pakten.

Albert kritisch over Matthijs

Het is wel heel erg buiten proportie, vindt Albert Verlinde. “Ik schreef aan de redactie van: ‘We moeten morgen eens gaan rekenen.’ Hoe heette dit programma nou? Heette het ‘Matthijs van Nieuwkerk interviewt koningin Máxima’ of is het ‘Koningin Máxima luistert naar Matthijs van Nieuwkerk.'”

Hij is teleurgesteld in de DWDD-beroemdheid. “Matthijs van Nieuwkerk was ongelooflijk lang aan het woord steeds en dat vond ik best storend. Ik dacht: laat die vrouw nou praten in plaats van dat ze alleen maar ja of nee hoeft te zeggen.”

Drie minuten

Albert heeft een redactrice van Shownieuws flink aan het werk gezet. “Vandaag heeft een ontzettend lieve meid op de redactie niet de mooiste dag van haar leven gehad, want ze heeft van ons de opdracht gekregen om met een timertje te gaan zitten klokken hoe lang Máxima aan het woord geweest is en hoe lang Matthijs.”

“Nu komt het: de koningin heeft slechts 3 minuten langer kunnen praten dan Matthijs van Nieuwkerk. In die anderhalf uur is Matthijs van Nieuwkerk bijna even lang aan het woord geweest!”

Zwarte presentator

Voorafgaand aan het interview had Albert ook al kritiek op de presentatie van het Máxima-interview. Hij vindt dat de koningin had moeten kiezen voor een zwarte presentator en daar heeft hij enorm veel kritiek op gekregen.

Albert gisteren in Shownieuws: “Ik heb op Radio 1 gezegd dat ik in plaats van een fantastische Nederlandse witte presentator een fantastische Nederlandse zwarte interviewer ook fantastisch had gevonden en eigenlijk nog wel beter.”

Özcan Akyol

Collega Evert Santegoeds: “Wie dan?”

Albert: “Eus (Özcan Akyol, red.) had ik bijvoorbeeld fantastisch gevonden. En als het Eus niet is, dan een ander. Hij had kunnen vragen van: ‘U kwam hier binnen, ik kwam ook binnen. Ik heb me wel eens niet welkom gevoeld. Herkent u dat?'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk de koningin niet genoeg ruimte gaf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen