Beau draait obese coronapatiënt om op tv: ‘Jezus, wat een gewicht!’

Beau van Erven Dorens heeft gisteren een zwaarlijvige coronapatiënt omgedraaid tijdens een reportage in zijn talkshow op RTL 4. “Jezus, wat een gewicht!”, riep de presentator aan het ziekenhuisbed.

Beau van Erven Dorens © RTL

Diederik Gommers en Ernst Kuipers van het Erasmus MC nodigden Beau van Erven Dorens gisteren uit in hun ziekenhuis om een uurtje mee te lopen in de coronazorg. “Ik mocht vandaag bij jullie op bezoek en dat vond ik ontzettend zinvol en ook eervol, want dan voel je gewoon zelf hoe het is om in het ziekenhuis te zijn”, sprak hij ’s avonds in zijn uitzending.

Beau aan het bed

Er wachtte in het ziekenhuis direct een pittige klus voor Beau. “We gaan nu een patiënt draaien. Hij is in slaap nu. Hij ligt op zijn buik en we gaan hem nu met het team terug op zijn rug draaien.”

Coronapatiënten draaien with the stars: daar leek het een beetje op. “Dit is een behoorlijk grote meneer, hè? Jezus, wat een gewicht zeg!”, riep de presentator op een gegeven moment uit.

Heel zwaar

Beau vond het behoorlijk zwaar, vertelde hij aan zijn talkshowtafel. “Bedankt dat ik mee mocht helpen. Het was veel zwaarder dan ik had verwacht. Het is ongelooflijk hoe zwaar zo’n lichaam is van 160 kilo. Het voelt als 500 kilo. De zwaarte zit ook van binnen. Het is een lichaam, een mens, dat nog net leeft.”

“Ik was onder de indruk van hoe jij dat deed, want jij moest het hoofd vasthouden met alle slangen die erin zitten. Maar vooral ook hoe die verpleegkundigen dat doen. Die doen dat de hele dag door.”

Fragment

Beau helpt in het ziekenhuis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het omdraaien van coronapatiënten geschikt om uit te zenden op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen