Nikkie de Jager steelt Eurovisie-show: ‘Beter dan Chantal Janzen’

Niet Chantal Janzen met haar ton aan ervaring, maar Nikkie de Jager wordt na de eerste halve finale gezien als dé grote ster van het Songfestival-presentatiekwartet. Ook door AD-diva Angela de Jong.

Eurovisie Songfestival © AvroTros

Nikkie de Jager, bekend als YouTube-ster NikkieTutorials, kwam van alle presentatoren het sterkst over in het Engels. “Ik ging er eigenlijk vanuit dat alle ogen gericht zouden zijn op Chantal en Jan, maar er was wat mij betreft qua presentatie maar één ster vanavond en dat was Nikkie”, zei tv-criticus Angela de Jong in de nabeschouwing bij Beau.

Beau en Op1 prijzen Nikkie

Angela had juist verwacht dat Chantal de show zou stelen. “Ik hoop wel trouwens dat Chantal iets… Als straks in de finale de punten worden gegeven door de landen, dan gaat zij natuurlijk shinen. Dan komen de gevatte gesprekjes en de opmerkingen. Wat je dan ook verwacht.”

Ook in talkshow Op1 was er verbazing over de kwaliteiten van Nikkie. “Het gemak van Nikkie de Jager… Het is fantastisch gewoon hoe ze het doet, hè?”, zei Jamai Loman. Medegast Shirma Rouse: “Echt een professional. Ik vond het zo sterk. Ik dacht: wow.”

Op1-ster Giovanca Ostiana was het daar roerend mee eens: “Ja, ze tilde het een beetje naar een internationaal niveau.” En Euvgenia Parakhina: “Het leek wel alsof ze nergens last van heeft. Niet zenuwachtig is, het is alsof ze het elke dag doet.”

Jan Smit op vierde plek

Edsilia Rombley en Jan Smit worden gezien als de mindere goden. Met name de Engelse uitspraak van Jan wordt bespot op de socials. “Ik denk Chantal en Nikkie door naar de finale maar Jan en Edsilia moeten vrezen…”, aldus Q-muziekbaas Rob Ester.

Twitter-persoonlijkheid Victor Hopman: “Hij doet z’n best maar Jan Smit als presentator voelt als de hetero die je meeneemt naar een gaykroeg die bang is versierd te worden.”

Kijker Sanne: “Naast Nikkie en Chantal valt het nog extra op heb ik het idee. Het is een sympathiek menneke, maar zijn Engels is niet top.” En Annika: “Nikkie nailed dit natuurlijk het beste. Bij Chantal heb ik af en toe het idee dat ze teveel naar The Crown heeft gekeken. Té sophisticated.”

Chantal improviseerde

Chantal Janzen kreeg van Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker het compliment dat ze goed improviseerde toen het technisch even misging. Dolf Jansen is daar minder van onder de indruk. Hij merkt cynisch op: “Damn, iets langer praten, dat kunnen alleen de hele groten!”

Ook het AD vindt het knap dat Chantal improviseerde, maar Nikkie is volgens de krant de grote ster van de avond. “Opvallend was de grote rol voor Nikkie de Jager, die haar komische kant kon laten zien in een intermezzo met Eurovision Tutorials. Ze profileerde zich als de ster van het kwartet.”

Davina Michelle

Naast Nikkie de Jager was er vooral veel lof voor Davina Michelle, die de pauze-act verzorgde. “Zij was echt het hoogtepunt van de avond”, vindt Angela de Jong.

Eigenlijk was alles gewoon fantastisch, concludeerde Nick Schilder in Op1. “Het stond als een huis.”

Fragment

Op1 over de improviserende Chantal:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke Eurovisie-presentator vindt u het best?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen