Koningin Máxima stelt teleur: ‘Waarom geen zwarte interviewer?’

Albert Verlinde vindt koningin Máxima een heel erg leuke vrouw – sterker nog: ze hebben volgens hem zelfs een persoonlijke band – maar wél is hij heel erg teleurgesteld over haar tv-interview.

Koningin Máxima © Erwin Olaf, RVD

Koningin Máxima heeft zich ter ere van haar vijftigste verjaardag uitgebreid laten interviewen door Matthijs van Nieuwkerk en het resultaat daarvan is vanavond op televisie. Een behoorlijk gemiste kans, zegt Albert op NPO Radio 1. Als híj koningin was geweest, dan had hij gekozen voor een interviewer met een zwarte huidskleur.

Zwarte interviewster

Albert wijst erop dat Máxima een maatschappelijke taak heeft. “Als ik het toch even mag zeggen: het is fantastisch dat Matthijs vanavond het interview doet, maar ik had daar toch liever een fantastische zwarte interviewster willen zien zitten tegenover haar. Het is wel weer wat we allemaal kennen. Daar verwacht ik dan iets meer verdieping.”

Studiogast Catherine Keyl daarop: “Ja, maar hij is wel goed Albert, kom op!”

Albert: “Ja, hij is hartstikke goed. Daar gaat het niet om.”

Statement

Catherine vindt het wél een goede keuze. “Als ik geïnterviewd zou moeten worden, dan zou ik ook voor Matthijs gaan.”

Het gaat echter niet om de kwaliteit, maar om het plaatje, aldus Albert. “Of iemand goed is of niet, daar gaat het niet om. Maar als je een statement wil maken van: we leven nu in 2021 met alles wat er in de afgelopen twee jaar aan discussies geweest is, dan zou het niet zo vreemd zijn geweest.”

Máxima-interview

Het interview met koningin Máxima is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen