Albert Verlinde gesloopt door eigen kijkers: ‘Wat een moraalridder’

Albert Verlinde wordt compleet door de mangel gehaald door de kijkers van zijn eigen Shownieuws. Zij hekelen zijn kritiek dat Máxima zich had moeten laten interviewen door een zwarte interviewer.

Albert Verlinde © Shownieuws

Het is volgens Albert Verlinde onbegrijpelijk dat koningin Máxima zich heeft laten interviewen door een witte man als Matthijs van Nieuwkerk. “Ik had daar toch liever een fantastische zwarte interviewster willen zien zitten tegenover haar”, brieste hij. “Of iemand goed is of niet, daar gaat het niet om.”

Albert onder vuur

Voor Albert lijkt het plaatje belangrijker dan kwaliteit. Hij had een jaar na de Black Lives Matter-ophef koste wat kost voor een zwarte interviewer gekozen. “Als je een statement wil maken van: we leven nu in 2021 met alles wat er in de afgelopen twee jaar aan discussies geweest is, dan zou het niet zo vreemd zijn geweest.”

Wat een onzin, vinden de kijkers van Alberts programma Shownieuws. Ze laten op de Facebook-pagina van het programma echt geen spaan van hem heel. Er is werkelijk geen enkele kijker te vinden die hem hierin steunt. “Werkelijk? Een zwarte presentatrice? Meen je dat nou? Maakt de huidskleur iets uit? Nee toch?”, zegt kijker Roos.

‘Wat een gel*l!’

Maruschka vindt dat je op kwaliteit moet selecteren en niet op huidskleur. “Wat een gel*l. Een zwarte interviewer. Het gaat toch niet om huidskleur, het gaat om de beste en dat is Martijn (ze bedoelt Matthijs, red.) op dit moment.”

“Wat een rare opmerking, een zwarte presentator voor het interview. Iedereen is toch gelijk?”, zegt Willianne. En Martje: “Wij zijn Nederlanders en dan is dit een heel goede interviewer. Niks zwart, rosé, geel of wat dan ook, gewoon een Nederlander.”

‘Stik in je azijn!’

Tot slot Amanda: “Verslik je lekker in je azijn. En hoezo per se een gekleurde interviewer? Zullen we gewoon iemand op kwaliteit nemen in plaats van enkel op kleur? Omgekeerde discriminatie dit 😅.”

De mensen gaan he-le-maal los op Albert. Hij wordt op de Facebook-pagina van Shownieuws ook uitgescholden voor ‘achterbakse opgeblazen nicht’, ‘kwalbert’, een ‘schijnheilige moraalridder’ en een ‘nare man’.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen