Horrorkijkcijfers treffen ambitieuze Défano Holwijn: 56.000 kijkers

Défano Holwijn haalt enorm bakzeil in Hilversum. De eerste eigen televisieshow van de YouTuber is gisteren enorm geflopt op NPO 3: er keek geen hond naar zijn programma TV Avondklok.

Défano Holwijn © Nigello Miguel

Al jaren roept Défano dat hij zo graag op televisie wil. Hij riep drie jaar geleden dat hij binnen vijf jaar met een eigen talkshow op de buis wil. Het probleem is dat geen enkele zender daarop zit te wachten. “Ik merk dat ik niet op waarde word geschat”, foeterde hij nog aan het begin van dit jaar.

Eigen tv-show Défano

Door zijn optreden in De Vooravond, waar minister Wopke Hoekstra volgens hem microagressie toonde omdat hij zijn naam even vergeten was, heeft Défano een voet tussen de deur gekregen bij BNNVARA. Die omroep gunde hem gisteren de eenmalige televisieshow TV Avondklok.

Tijdens de lockdown maakte Défano op Instagram het programma FC Avondklok en daar heeft hij nu een tv-variant van gemaakt. “Via optredens en bijzondere gesprekken laat Défano de kijker kennis maken met de personen die regelmatig te zien waren in zijn live-sessies en deze tot een groot succes maakten”, kondigde de omroep aan.

Kijkcijferflater

Het resultaat? Een enorme kijkcijferflater. TV Avondklok wist gisteren om half negen slechts 56.000 kijkers te boeien. Slechts 1,1 procent van álle mensen die op dat moment televisie keken, stemde af op Défano. Dat is echt een bizar lage score.

Défano scoort maar liefst 73 procent onder het laatste weekgemiddelde van NPO 3. Het programma dat voor hem te zien was, First Dates, trok maar liefst vier keer zo veel kijkers: 226.000.

Al met al lijkt het erop dat Défano een vervolg wel op zijn buik kan schrijven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Défano Holwijn het uiteindelijk toch gaat maken in Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen