Angela de Jong beticht Maxime Meiland van kijkersbedrog

Angela de Jong denkt dat Maxime Meiland flink aan het jokkebrokken was toen ze in de talkshow Beau beweerde dat ze écht zelf klust in Petit Chateau. Het is overduidelijk niet waar, aldus de AD-diva.

Máxime Meiland en Angela de Jong © SBS, RTL

Maxime Meiland en haar minder bekende zus Montana zijn sinds vorige week donderdag op de buis met hun eigen programma Petit Chateau, waarin ze kinderkamers opknappen. “Je hebt inderdaad bij de meeste programma’s dat er een heel team binnenkomt, maar wij zeiden wel: we willen eigenlijk bijna alles zelf doen”, beweerde Maxime bij Beau.

‘Maxime bedondert kijkers’

Daar geloofden de kijkers van Petit Chateau vorige week he-le-maal niets van. De première zette met 783.000 kijkers een prima score neer, maar er was veel kritiek. “Dat hebben die meiden echt niet zelf gedaan”, twitterde een kijker. En iemand anders: “En wat hebben ze nu uiteindelijk zelf geklust?”

AD-opiniediva Angela de Jong sluit zich aan bij die kritische kijkers. “Je wordt als kijker gewoon beduveld, want die meiden kliederen gewoon wat verf op de muur, op het plafond en op de verwarmingsbuizen en dan komt er daarna een klusteam dat het afmaakt, maar dat zie je dan weer niet. Kom er gewoon voor uit.”

Echoënde tweeling

Het is sowieso een vreselijk programma, vindt Angela. “Als je toch twee meiden een programma geeft, is het toch fijn als ze iets meer te vertellen hebben dan: ‘Nou, wat leeeeuk! Wat leeeeuk!’ Het is net een echoënde tweeling. De een zegt wat en de ander zegt precies hetzelfde. Daarna bellen ze nog even met pa en die zegt dan nóg een keer hetzelfde.”

Het is een enorme miskleun van SBS 6, stelt ze. “Dit had gewoon een item van tien minuten moeten zijn in De 5 Uur Show. Dan waren de kijkcijfers daarvan ook nog wat opgekrikt.”

Meiland-overkill

SBS 6 moet echt oppassen dat het niet allemaal te veel wordt, meent ze. “Net als bij First & Last zie je dat er gewoon heel krampachtig wordt gekeken van: waar kunnen we die mensen van Meiland nog meer in zetten? Het wachten is nu op een soort Dierenmanieren met Erica of De Slechtste Chauffeur van Nederland met Erica. Het is echt…”

Het is gewoon té gemaakt, aldus Angela. “Dan kunnen ze weer even lekker gek doen en dan kan het bakje verf omvallen. Ik draag de familie een warm hart toe en van mij mogen ze nog tien seizoenen doorgaan met Chateau Meiland, maar dit soort programma’s…”

AD-mediapodcast

Angela doet haar uitspraken in de mediapodcast van het AD. De hele aflevering kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen