Wopke Hoekstra vergat naam Défano Holwijn: ‘Dit is microagressie’

Défano Holwijn vindt het vervelend dat Wopke Hoekstra hem vorige maand aansprak als ‘Stefano’ in de talkshow De Vooravond. Het is een vorm van microagressie, legt het jonge multitalent uit.

Wopke Hoekstra © BNNVARA

CDA-leider Wopke werd in de talkshow op het matje geroepen voor het overtreden van de coronaregels. Ook Défano sprak hem streng toe. Toen de politicus hem wilde beantwoorden, noemde hij hem Stefano. En dat schiet behoorlijk in het verkeerde keelgat bij de YouTube-bekendheid.

Microagressie

Défano wijst erop dat het een week eerder ook al misging in RTL Nieuws, toen hij werd aangekondigd als Delano. Hij ‘weet zeker’ dat het geen toeval is, zegt hij in Het Parool. “Het is een vorm van microagressie waar veel mensen van kleur mee te maken hebben.”

Is het niet waarschijnlijker dat het hier gewoon om een onschuldige verspreking gaat? “Ik snap dat er mensen zijn die denken: ach joh, het is toch niet erg als iemand zich een keer verspreekt? Maar het is niet één keer, het gebeurde bij mij twee keer in een week.”

Xander de Buisonier

Bij namen van witte Nederlanders gebeurt dit niet, wil Défano zeggen. “Een naam als Xander de Buisonjé wordt nooit verkeerd uitgesproken, terwijl Défano Holwijn ook niet echt ingewikkeld is.”

Gelukkig heeft hij een dikke huid ontwikkeld. “Mijn moeder heeft me geleerd dat er veel op mijn pad kan komen, maar dat je altijd door moet. Niet dat je iets niet erg mag vinden of nergens van mag balen, maar je leven kan niet stoppen.”

Fragment

Het bewuste fragment (vanaf 3:42):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen