Défano Holwijn teleurgesteld: ‘Tv-wereld schat mij niet op waarde’

Défano Holwijn, bekend van online dingetjes en het jaar dat hij verslaggever was in Humberto Tans RTL Late Night, wil graag carrière maken bij de televisie. Hij wordt echter niet op waarde geschat.

Défano Holwijn © RTL

Eigenlijk wil Défano Holwijn hartstikke graag aan de slag voor televisie, maar hij krijgt maar niets aangeboden. “Ik ben op Instagram vlieguren aan het maken, net zo lang tot ik uiteindelijk kan presenteren op tv. Televisie blijft de Champions League: de budgetten zijn groter en je werkt met een redactie en camera- en geluidsmensen”, zegt hij in de Volkskrant.

Neergekeken

Waarom lukt het maar niet? “Dat een tv-carrière tot nu toe nog niet van de grond is gekomen, komt mede doordat er wordt neergekeken op sociale media. Ik herinner me nog hoe er tien jaar geleden lacherig werd gedaan over youtubers. Nu begint het besef pas goed door te dringen hoe groot het bereik is en hoeveel geld ermee wordt gegenereerd.”

“Ik heb weleens gesprekken gehad met tv-producenten. Maar ik merk dat ik niet op waarde word geschat. Ik heb 300 duizend abonnees op YouTube, 330 duizend volgers op Instagram en draai een liveshow met dagelijks 50 duizend kijkers. Ik bereik jongens en meisjes die geen talkshows bekijken of kranten lezen.”

Broodje kaas

Zelf vindt Défano dat een behoorlijke prestatie. Maar wat zeggen 300.000 volgers op Instagram in een tijdperk waarin zelfs types als Anna Nooshin al de 1 miljoen volgers aantikken? Succes op internet is aan inflatie onderhevig en betekent niet per se dat je een succesvolle tv-maker bent.

Toch heeft Défano behoorlijke eisen. Hij wijst tv-makers graag op zijn online succes. “Dus bied me geen broodje kaas wanneer je me wilt inhuren. Of vinden jullie het niet indrukwekkend wat ik heb gedaan?”

Kinderdroom

Défano is veeleisend, maar uiteindelijk is hij degene die zijn knokkels blauw klopt in Hilversum. “Televisie is een kinderdroom, en diep van binnen voel ik: dat gaat gebeuren. Ik heb ook geen plan B”, geeft hij toe.

“Maar alles komt op zijn eigen tempo. Tot die tijd zit ik goed op YouTube en Instagram. Maar op een dag kunnen ze niet meer om me heen.”

Defano bij Robbert

Vier maanden geleden gaf Defano een openhartig interview aan Robbert Rodenburg, de Jeroen Pauw van YouTube:

Lees ook

Lees ook de artikelen Défano Holwijn lacht televisie uit; wil wel talkshow (uit 2018) en RTLLN-talent Défano Holwijn: ‘Ik ben grappig’ (uit 2017).

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen