Guido den Aantrekker: ‘Albert Verlinde praat complete onzin’

Guido den Aantrekker vindt dat Albert Verlinde de plank compleet missloeg met zijn kritiek op het Máxima-interview. “Ik denk helemaal niet in kleuren als ik denk aan goede interviewers.”

Guido den Aantrekker en Albert Verlinde © Shownieuws

Albert Verlinde vindt het een regelrechte misser dat koningin Máxima ervoor gekozen heeft om zich te laten interviewen door de witte Matthijs van Nieuwkerk. Hij is een topinterviewer, maar wel met de verkeerde huidskleur. “Of iemand goed is of niet, daar gaat het niet om”, zei Albert. “Ik had daar toch liever een fantastische zwarte interviewster willen zien.”

Complete onzin

De kijkers van Shownieuws zijn behoorlijk losgegaan op Albert en zijn collega Guido den Aantrekker begrijpt dat wel een beetje. “Ik vind dat de beste interviewer daar moet zitten. Of die nou zwart is of heel dik of whatever… Dat vind ik echt complete onzin”, aldus de hoofdredacteur van Story.

Buiten deze onzin om vindt Guido de roddelkoning best een leuke man. “Ik werk veel met Albert bij Shownieuws en Albert is eigenlijk achter de schermen wat rustiger dan op televisie. Dat is trouwens met veel mensen zo in de showbizz. Ik mag hem heel erg, ook omdat hij ontzettend professioneel met zijn vak bezig is.”

Politiek correct

Albert is bovendien iemand met zelfspot, vindt Guido. “Absoluut en je kunt ontzettend met hem lachen. Als hij er is, vult de gang zich ook altijd met zijn gelach daar. Het is altijd gezellig.”

Wilfred Genee: “Maar waarom doet ‘ie dan opeens zo politiek correct? Wat is dat? Dat is toch niets voor Albert?”

Guido: “Ja, of juist wel. Dat is misschien wat hij echt zelf vindt.”

Özcan Akyol

Op de vraag welke zwarte interviewer Albert graag tegenover Máxima had gezien, noemde hij merkwaardig genoeg Özcan Akyol. “Eus had ik fantastisch gevonden.”

Welke zwarte interviewer zou Guido hebben gekozen? “Die hoef ik toch niet te noemen? Ik vind het ook onzin. Ik denk ook helemaal niet in kleuren als ik denk aan goede interviewers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol is volgens Albert Verlinde een zwarte man. Klopt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen