Harry Mens: ‘John de Mol heeft al zijn bitcoins verkocht’

Mediamiljardair John de Mol heeft een aantal weken geleden al zijn bitcoins verkocht, net voordat de koers behoorlijk onderuit ging. Dat heeft Harry Mens vanochtend gezegd op Radio Veronica.

Harry Mens en John de Mol © Business Class, NPO

De koers van de bitcoin is extreem aan het dalen. De cryptomunt raakte in een vrije val sinds Tesla-topman Elon Musk vorige week zei toch geen bitcoin meer te accepteren voor de aankoop van Tesla’s. “Ik voorspel dat we aan het eind van de spiraal zitten en er dit jaar nog een enorme klap komt”, zegt Harry Mens. “Iedereen is de weg kwijt.”

John de Mol verkoopt bitcoins

Harry wist al dat de ineenstorting van de bitcoin eraan zat te komen. Hij heeft dat vernomen van paragnost Liesbeth van Dijk. “Ik geloof niet in waarzegsters, maar Liesbeth van Dijk komt af en toe bij mij in het programma en die Liesbeth zegt zes weken geleden: ‘Kijk nou maar uit met die bitcoins. Dat wordt een bende.'”

Mediamiljardair John de Mol heeft zijn bitcoins ook verkocht, zegt Harry. “Ze had John de Mol aan de lijn en John de Mol heeft ook alle bitcoins verkocht, heb ik begrepen.”

‘Elon Musk is verschrikkelijk’

De hele koers is ingestort door Tesla-baas Elon Musk, legt Harry uit. “Die Elon Musk is natuurlijk een verschrikkelijke man, die heeft nog nooit geld verdiend. Hij verkoopt ons Tesla’s en heeft vorig jaar 500 miljoen verdiend: 400 miljoen met emissiegerechten van CO2 en 100 miljoen aan de bitcoins.”

“Hij heeft dus 100 miljoen verdiend aan bitcoins, die Tesla verdient geen moer en nu gaat hij die bitcoins weer naar beneden praten. Normaal, als het een beursfonds was geweest, dan hadden ze hem opgesloten. Dat mag helemaal niet wat hij doet, dat is marktmanipulatie. Het zou me niets verbazen dat hij zijn bitcoins straks weer terugkoopt en dan staat er overmorgen in de krant dat Tesla het geweldig gedaan heeft.”

Woningmarkt

De woningmarkt gaat volgens Harry ook instorten. “Maar tot vijf ton denk ik dat het wel meevalt. Als je een nieuwbouwhuis koopt van vijf ton, dan zit er al een ton btw op. Dat zal altijd zo blijven. En een huis bouwen kost vier of vijf man een jaar salaris. De uiteindelijke toegevoegde waarde van dat ijzer, staal en stenen is maar een klein stukje. Ik denk dat díe woningmarkt wel op poten blijft, maar in Amsterdam zie je het nu al.”

“Als je naar de Zuidas kijkt: daar kun je flats van 200 vierkante meter huren voor 2.000 euro per maand. Die werden twee jaar terug verhuurd voor 5.000 euro per maand. In drie gebouwen staan er dertig leeg. De huurmarkt is al naar de klote.”

Harry

Presentator Wilfred Genee vindt het wel zorgwekkend dat Harry zoveel aanneemt van Liesbeth van Dijk. “Harry, ik acht jou hoog, want je hebt natuurlijk veel meegemaakt en zelf veel geld verdiend, maar als je je dan verlaat op een dame die bij ons aan het eind van de uitzending zoveel wijn had gedronken dat ze niet meer wist wie ze was, een voorspeller, dat vind ik wel opmerkelijk. Dat jij daar zoveel waarde aan hecht.”

Harry: “Daar hecht ik geen waarde aan, maar ik geef haar het voordeel van de twijfel. Ze heeft het tegen mij geroepen, maar ik ga geen koers varen op Liesbeth van Dijk hoor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen