Famke Louise verloor meerdere klussen door Eva Jinek

Famke Louise heeft meerdere klussen verloren door haar omstreden optreden bij Eva Jinek, waar ze protesteerde tegen de coronamaatregelen. Ze sneed zich er behoorlijk mee in de vingers.

Famke Louise Foto: Jinek

Het optreden van Famke ‘ik doe niet meer mee’ Louise bezorgde Eva Jinek de hoogste dinsdagscore ooit en dat was ook precies de bedoeling. Eva wist heel goed waar ze mee bezig was toen ze Famke voor de leeuwen gooide. Ali B had haar immers de hele dag gesmeekt om Famke tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Gecanceld na Jinek

Famke heeft er ook financieel veel last van gehad, vertelt ze in de Beau Monde. “Er zijn wel een aantal dingen gecanceld ja. Maar laten we wel wezen, zoveel gezinnen zijn het afgelopen jaar kapotgegaan. Mensen zijn gescheiden, werden ziek, verloren hun baan… Precies waar ik zo bang voor was. Dan heb ik persoonlijk geen reden tot klagen, toch?”

Is Famke in de financiële problemen gekomen door Eva? “Ik heb mezelf een beetje op de achtergrond gehouden en me daarna herpakt. Dus ik had geen paniek, ik heb ook goed gespaard.”

Slim met geld

Ze krijgen Famke niet zo snel klein. “Ik ben slim met geld geworden, haha. Luister, ik doe dit werk al vanaf mijn zestiende. Verdiende jong al veel geld. En toen was het ineens bijna op. Waaraan? Gewoon troep. Zooi. Tassen, schoenen, die dingen. Ook kocht ik een Mercedes A-klasse. Handig voor al mijn optredens, dacht ik.”

Na een jaar stond er bijna 200.000 kilometer op de teller. “Nou, dat aankoopbedrag had ik dus gewoon in de prullenbak gegooid, want na een jaar was die auto bijna niets meer waard. Zo zonde. Dat zou ik nu niet meer doen. Nu weet ik dat er ook andere manieren zijn. Ik kan een auto laten sponsoren, of leasen bijvoorbeeld. En ik wil graag een huis kopen, maar ik wacht tot de crisis komt, voor een betere deal.”

Spijt van Jinek?

Heeft ze spijt van haar optreden bij Jinek? “Nee, absoluut niet. Ik zat niet voor mezelf bij Eva Jinek aan tafel, ik zat er voor een grote groep mensen die uiteindelijk inderdaad de dupe zijn geworden. Mijn angst was – en dat is inmiddels ook gebleken – dat veel andere mensen geen hulp kregen vanwege coronamaatregelen.”

Die boodschap kwam niet zo goed over. “En ik werd uitgekotst. Dat is zo krom: mensen vragen me om mijn mening maar als ik antwoord geef, is het ook niet goed. Voortaan houd ik beter mijn mond en mogen mensen het lekker zelf uitzoeken.”

Lees ook

Rob Goossens: ‘Eva Jinek maakte Famke Louise bewust kapot’ (15 november)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Famke Louise denkt dat het beter is als ze voortaan haar mond houdt. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen