Rob Goossens: ‘Eva Jinek maakte Famke Louise bewust kapot’

Rob Goossens vindt het evident dat Eva Jinek er bewust voor heeft gekozen om Famke Louise te beschadigen in haar talkshow. Kennelijk vond ze de kijkcijfers belangrijker. Dat zegt hij in de Telegraaf-mediapodcast.

Rob Goossens en Eva Jinek Beeld: RTL

Rapper Ali B, de oud-manager van Famke Louise, heeft verklapt dat hij Eva Jinek hoogstpersoonlijk heeft gesmaakt om haar niet te interviewen over de controversiële hashtag #ikdoenietmeermee, waarmee BN’ers streden tegen de coronamaatregelen. Het is fout dat Jinek zich hier niets van heeft aangetrokken, vindt Rob Goossens.

Schaduw over Jinek

Famke ‘ik heb respect voor corona’ Louise hield tijdens de uitzending van Jinek zó’n dom en onsamenhangend verhaal, dat het haar imago heel erg veel schade heeft berokkend. Dit heeft Jinek op haar geweten, aldus Rob. Hij vindt dat Jinek de jonge zangeres tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen.

Rob: “Het feit dat Ali gebeld heeft met Eva en haar programma om te waarschuwen dat dit misgaat, dat werpt toch weer een extra schaduw op hoe de redactie geopereerd heeft. We weten allemaal hoe het gaat met zo’n optreden. Er is altijd een voorgesprekje en toen moet al duidelijk zijn geweest dat Famke Louise helemaal geen teksten had.”

‘Met alle schade van dien’

Dat had voor Jinek de eerste alarmbel moeten zijn, legt Rob uit. “En dan is er iemand die heel dichtbij haar staat, die tot de week ervoor haar manager was, die extra had gewaarschuwd en dan gaan ze tóch door met het voornemen om haar daar neer te zetten, met alle schade van dien.”

“Het ergste in haar carrière tot nu toe is die backlash van dat Jinek-optreden. Dat had dus voorkomen kunnen worden als er iemand op de redactie was geweest die had gezegd: ‘Dan maar 300.000 kijkers minder, maar we gaan niet zo’n meisje voor de bus gooien dat geen flauw idee heeft wat ze aan het doen is.’”

De mediapodcast van De Telegraaf kunt u hier beluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen