Ali B heeft Eva Jinek gesmeekt om Famke Louise te sparen

Ali B heeft Eva Jinek eind september persoonlijk gesmeekt om Famke Louise tegen zichzelf in bescherming te nemen. Daar gaf de presentatrice echter geen gehoor aan. Dat vertelt de rapper in ‘Famke – Next’ op Videoland.

Famke Louise en Ali B © RTL, Videoland

Famke Louise kreeg het hele land over zich heen toen ze eind september aan de talkshowtafel van Eva Jinek vertelde over haar deelname aan de actie #ikdoenietmeermee, waarmee enkele BN’ers zich samen tegen de coronamaatregelen keerden. Het optreden leek een kapitale fout van Ali B, maar die bleek nét een week gestopt te zijn als haar manager.

Ali belt Eva

Hoewel het artiestenbureau SPEC van Ali B aan de kant was gezet door Famke – ze wilde meer ‘haar eigen ding doen’ – bekommerde de rapper zich tóch over haar aangekondigde optreden bij Jinek. Hij vreesde al dat de zangeres genadeloos door het ijs zou zakken en probeerde haar over te halen om niet te gaan.

Ali B in de nieuwe Famke-docu: “Toen ik hoorde dat Famke bij Eva Jinek ging zitten, maakte ik me wel zorgen. Ik heb toen op alle mogelijke manieren om contact proberen te zoeken met Famke. Vlak voor de uitzending, toen ze me niet terugbelde, heb ik Eva Jinek zelf gebeld. Ik heb haar redactie gevraagd of ze haar alsjeblieft willen sparen.”

Set-up

Linda Gommers, de vrouw die zich bij Ali’s SPEC over Famke bekommerde, zag de bui ook al hangen. Zij vond het net als Ali een buitengewoon slecht idee. “Daar schrok ik wel van. Meer omdat ik het gevoel had dat het een set-up was. Het is gewoon niet eerlijk.”

Aangezien Ali na het desastreuze tv-optreden werd bekritiseerd over hoe hij dit in vredesnaam heeft kunnen laten gebeuren, bracht hij zelf naar buiten dat SPEC niet langer Famke’s management doet. “Volgens mij werd ze op dat moment meer begeleid door Bizzey. Daar koos ze voor”, zegt Ali nu.

Bizzey

Rapper Bizzey was vroeger de manager van Famke en speelde een cruciale rol in de #ikdoenietmeermee-actie. Hij komt er niet helemaal lekker van af in de nieuwe Videoland-documentaire over Famke, aangezien de zangeres onthult dat hij haar als manager steeds liep te pushen om af te vallen, ‘omdat hij haar anders niet meer zou kunnen verkopen’.

Bizzey bevestigt dat verhaal min of meer in de Famke-documentaire. Zelf zegt Famke dat ze niet heeft meegedaan aan de #ikdoenietmeermee-actie om Bizzey te pleasen. “Ik ben wel blij dat ik naar Jinek ben gegaan, want er is wel een gesprek op gang gekomen”, vertelt ze er zelf over.

Ali en Jinek

Even terug naar Ali B: het is geen wonder dat hij zich druk maakte om het optreden van zijn ex-pupil Famke in de talkshow van Jinek. Slechts twee weken voor haar desastreuze optreden, zat hij namelijk zélf in de talkshow van Eva en dat verliep ook niet helemaal zoals hij gehoopt had.

Ali werd door Eva ter verantwoording geroepen over zijn flikker-uitspraken en niet zo’n beetje ook. De rapper werd volledig doorgezaagd door zijn RTL-collega. De rapper bleef halsstarrig vasthouden aan zijn standpunt dat je homo’s gewoon flikker moet kunnen noemen en daar kon Eva met haar pet niet bij.

Documentaire

De hele rel rondom Famke Louise en haar optreden in Jinek wordt gecoverd in de nieuwe driedelige documentaireserie over de zangeres: ‘Next’. “Heeft Famke zichzelf inmiddels weer helemaal op de rit of moet ze nu echt even in de spiegel kijken?”, is de hamvraag van de driedelige reeks.

U kunt het resultaat bekijken op Videoland.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen