Vervanger Matthijs van Nieuwkerk baalt dat carrièreboost uitbleef

Menno Bentveld vindt het ongelooflijk jammer dat een carrièreboost uitbleef nadat hij in 2011 twee avonden op de stoel van Matthijs van Nieuwkerk mocht zitten in De Wereld Draait Door.

Menno Bentveld © Peter den Boef

Matthijs werd in december 2011 tijdens een maandaguitzending niet helemaal lekker en moest overgeven. Zijn tafelheer Jan Mulder viel daarom even in. Hij hield het nog een paar dagen vol, maar de donderdag- en vrijdaguitzending kon hij niet meer volbrengen. Menno Bentveld werd naar voren geschoven als vervanger.

Champions League

Hoewel Menno daar veel complimenten over kreeg – Tom Egbers riep bijvoorbeeld dat hij dat met ‘verbluffende vaardigheid’ deed – is hij altijd blijven hangen bij de konijntjes en koolmeesjes van Vroege Vogels. En daar baalt hij best wel van, laat hij blijken in de VARAgids (via Blendle).

Menno in het televisieblad: “Jaren geleden verving ik Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door. Dat was zo verschrikkelijk gaaf, alsof ik plotseling voetbalde in de finale van de Champions League. Toen heb ik gedacht dat een andere richting misschien interessant zou zijn.”

Momentum voorbij

Er kwam echter geen enkele aanbieding. “Het is er niet van gekomen. Was het momentum voorbij? Lag het aan een samenloop van omstandigheden? Ach, soms krijg je er de vinger niet achter in Hilversum.”

Daarom stelt Menno zich maar tevreden met Vroege Vogels. “Feit is dat ik nu enorm blij ben dat ik vaak buiten mag spelen. Met de ploeg in weer en wind programma’s maken, avonturen beleven.”

Op1

Een maand voor de start van Op1 bood Menno zich nog aan als presentator. “Ik weet dat de NPO presentatoren zoekt voor de opvolger van Jinek. Ze denken nu aan een roulatieschema met vijf duo’s. Ik ben nog niet gepolst. Als ze me voor één avond zouden vragen, zou ik daar zeker op ingaan”, zei hij toen.

Ook daarvoor is Menno niet gevraagd. Nu zegt hij: “Ik kijk wel naar die talkshows maar echt geen vijf avonden per week. Er zijn interessantere dingen in het leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Menno Bentveld graag terug aan de Op1-tafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen