René le Blanc boos over haatreacties onder Shownieuws-artikelen

Waar Gordon boos is over de haatreacties onder artikelen van RTL Boulevard, is René le Blanc boos over de haatreacties onder artikelen van SBS Shownieuws. Dat is te lezen in de Beau Monde.

René le Blanc © RTL

Gordon was in februari niet alleen boos over grensoverschrijdende reacties op Mediacourant, maar ook over reacties op de Facebook-pagina van RTL Boulevard. “Die hebben een Facebook-pagina waar ze de meest vreselijke dingen op laten staan. Die kunnen ook redigeren, weet je wel”, klaagde de entertainer bij Frank Dane op Radio 538.

Shownieuws

Bij Shownieuws letten ze echter ook niet op, klinkt nu uit het René le Blanc-kamp. “Zeker na de eerste uitzending (van Ik Geloof In Mij, red.) heb ik een hoop bagger over me heen gekregen. Als mensen roepen dat je afgeschoten moet worden, vraag je je af waar je aan begonnen bent. Ik Geloof In Mij is tv met een knipoog, maar niet iedereen ziet die knipoog”, zegt hij.

Zijn vrouw Jolanda voegt daaraan toe: “Van die toetsenbordridders die op iedereen commentaar leveren. Op de site van Shownieuws krijgen wij er regelmatig van langs, maar andere sterren ook; Tooske Ragas, Anouk Smulders. Dan staat er onder een artikel dat ze k-wijven zijn.”

Luie alcoholist

Alle BN’ers hebben last van die kritische commentaren, merkt Jolanda. “Iedereen die bekend is krijgt negativiteit over zich heen.”

René: “Bij De 5 Uur Show was afgesproken dat ik niet zou zingen, om de andere jongens van Ik Geloof In Mij, die ook aanwezig waren, een kans te geven. Met een glaasje champagne keek ik toe. Dan lees ik de volgende dag dat ik een luie alcoholist ben.”

René als trol

Waarom gaan René en Jolanda op hun vrije zondagmiddag niet eens lekker op Twitter en Facebook om al die trollen aan te pakken? Ah, daar heeft Jolanda al aan gedacht. “Ik denk er wel eens over om een fake account aan te maken en lekker terug te gaan trollen. Iedereen afzeiken die ons afzeikt.”

Ze zijn het goed zat met z’n tweeën. “Soms doet commentaar pijn. Alle nuance ontbreekt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat BN'ers zich online kritiek te veel aantrekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen