Talitha Muusse schrok van salarisvoorstel Op1: ‘750 euro!’

Het was voor Talitha Muusse ‘wel even slikken’ toen ze hoorde wat ze zou gaan verdienen als presentatrice van Op1. “Ze boden iets van 750 euro bruto per avond”, onthult het televisietalent.

Talitha Muusse © Op1

Talitha debuteerde in januari als een van de presentatoren van Op1. Ze is door de presentatie van het programma in één klap een bekende Nederlander geworden, maar de KRO-NCRV bood haar alles behalve een sterrensalaris aan. “Ook vond ik het schokkend dat ze niet vertelden wat de anderen verdienden”, klaagt ze.

Talitha weet niet wat Sven krijgt

Uiteindelijk kwam Talitha uit op een jaarcontract bij KRO-NCRV ter waarde van zo’n 84.000 euro. De salarisonderhandelingen gingen echter niet zonder slag of stoot. “Ik weet nog steeds niet wat Sven per avond krijgt”, vertelt ze in gesprek met NRC Handelsblad.

Bijna een ton voor tweeënhalve maand Op1 presenteren is niet gek. De presentatrice is immers vertrokken bij het programma vanwege haar activistische houding. Volgens de KRO-NCRV wordt er nu gedacht aan andere programma’s, maar Talitha zegt hier ‘niet van op de hoogte te zijn’.

Schaapjes op het droge

Al met al begint Talitha aardig haar schaapjes op het droge te krijgen. “Ik heb nu mijn eigen huis, maar ik moest wel eerst vier jaar lang aan de bank bewijzen dat ik een goed en groeiend inkomen had. Ik ben als spreker en dagvoorzitter begonnen met driehonderd euro per klus, nu krijg ik drieduizend.”

Dat zijn flinke bedragen. “Absurd natuurlijk, zeker vergeleken met de 30 euro per uur die mijn moeder krijgt als freelance onderwijzer.”

Geen spijt

Na haar activistische oproep om te gaan protesteren tegen demissionair minister-president Mark Rutte, eiste KRO-NCRV dat Talitha in Op1 niet meer zou meepraten over politieke onderwerpen. Daarop stapte de presentatrice op bij het programma.

Talitha heeft er geen spijt van dat ze is vertrokken bij Op1. “Dat ik op tv moest verschijnen en dan mijn mond moest houden, dat ging me te ver. Ik ga toch niet een kwartier lang zitten zwijgen?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Talitha Muusse over een jaar nog te zien als tv-presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen