Talitha Muusse onthult haar salaris als Op1-host: ‘Heel fijn bedrag’

Talitha Muusse onthult haar salaris als presentatrice van Op1. Ze krijgt van haar werkgever een salaris van zo’n 6.000 euro bruto per maand en daar komen nog haar schnabbels bovenop.

Talitha Muusse © Op1

Voor dat voor Hilversumse begrippen ietwat karige omroepsalaris van 84.000 euro per jaar, hoeft Talitha gelukkig niet het hele jaar door te werken. Ze begon medio januari bij Op1 en begin april, nog geen drie maanden later, heeft ze alweer haar laatste uitzending. Mogelijk keert ze in de zomer weer terug bij de talkshow.

Salarisschaamte

Talitha doet haar uitspraken in de Viva, waar ze aanvankelijk gevraagd wordt naar haar politieke voorkeur. Die wil ze niet verklappen, waarna het tijdschrift vraagt: “Je zegt nog liever wat je verdient bij Op1?” “Zeker”, zegt Talitha daarop, waarna ze tóch terugkrabbelt.

Viva vindt dat jammer: “Ik denk dat het vrouwen helpt om open te zijn over je salaris. Daar kunnen toekomstige Talitha’s hun voordeel mee doen wanneer ze zelf de onderhandelingen ingaan. Hetzelfde geldt voor stemmen: dat blíjft maar spannend, omdat we het allemaal bedekken.”

6.000 euro

Aan het eind van het interview gaat Talitha alsnog overstag. “Klopt. Dat is echt zo. Maar stemmen vind ik echt lastig. Zal ik zeggen wat ik verdien? Ik heb een jaarcontract bij de KRO, en mijn maandsalaris zit rond de zesduizend euro bruto.”

Talitha haast zich erbij te zeggen dat ze niet alleen die 6.000 euro pakt. “En dan klus ik er natuurlijk nog naast, dagvoorzitterschappen en spreekbeurten enzo, en daarbij is mijn tarief ongeveer drieduizend euro per boeking. Héél fijn, na al die jaren dat ik amper het eind van de maand haalde.”

Eva Jinek

De presentatrice besluit tijdens het interview om zich niet langer te schamen voor haar hoge salaris. “Dus zet dit er maar gewoon in.”

“Je leest nooit hoe dit werkt, totdat ze ineens twee miljoen per jaar verdienen, zoals met Eva Jinek ofzo. Dat weten we dan wel. Maar daartussen wordt geen openheid gegeven, zo spastisch. Dus laat ik daar dan maar mee beginnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen