Trouw vindt SBS 6 populistisch en Shownieuws erg rechts

Natacha Harlequin moet zich in de Trouw van afgelopen weekend verantwoorden voor haar tv-werk. Haar zender SBS 6 is ‘nogal’ populistisch en Shownieuws ‘vrij’ rechts, bijt de krant haar toe.

Natacha Harlequin Foto: SBS Shownieuws

Van Albert Verlinde tot Frits Huffnagel en van Guido den Aantrekker tot Dyantha Brooks: Shownieuws is één groot rechts feestje. En dat zien we niet vaak op televisie. Voor Trouw-journalist Haroon Ali, bekend van zijn flikker-ruzie met Ali B, is het allemaal behoorlijk schrikken. Hij spreekt Natacha Harlequin er tijdens een interview streng op aan.

Populistisch SBS 6

Als Natacha vertelt dat ze nooit voor de makkelijke weg kiest, vraagt Haroon haar: “Is dat waarom u voor SBS 6 werkt, dat nogal een populistische signatuur heeft?”

Daarop antwoordt ze: “Shownieuws is geen moetje, dat wil ik eerst gezegd hebben. Ik vind het interessant om met de crimeredactie dat thema uit te bouwen. In mijn werk verdedig ik allerlei cliënten: wit, zwart, activisten, en ook mensen met een rechts of zelfs extreemrechts gedachtegoed. Daar kan ik mee werken. Op tv wil ik ook een breed publiek bereiken.”

Rechts Shownieuws

Haroon: “De andere presentatoren zijn vrij rechts, botst dat niet?”

Natacha: “Hoeveel mensen van kleur zijn er bij Shownieuws? Airen Mylene, Dyantha Brooks, Patty Brard en ik. Dat is al meer dan ik bij de publieke omroep zie. Als wij het over de ronde billen van Beyoncé hebben, weten wij alle vier hoe moeilijk het is om broeken te vinden die passen. Iedereen heeft het altijd over de zogenaamd rechtse signatuur aan tafel, terwijl alles juist bespreekbaar is, in een veilige setting.”

Ronald Molendijk boos

Shownieuws-ster Ronald Molendijk reageert zwaar geërgerd op Instagram. “Ik vraag me echt af of de schrijver van het stuk en de krant die het plaatst weleens de moeite neemt en of heeft genomen om een aflevering van Shownieuws te kijken.”

Het zijn volgens hem allemaal vooroordelen. “Je kan en mag van alles vinden van de inhoud van het programma, prima… dat heet smaak, maar hoe kan je de presentatoren van Shownieuws een rechts label opplakken?”

Rechtse vrouwen

Shownieuws-sterren Dyantha en Patty hebben allebei op de rechtse partij Code Oranje gestemd. Toch verdienen zij volgens Ronald geen ‘rechts’ label. “Ik vind het prima om de drie ook al sterke dames van Shownieuws een label op te plakken… dan zou ik het label vakvrouw nemen.”

“Is het label ‘rechts’ dan een slecht label? Ook dat maakt me niets uit, ik constateer slechts dat deze presentatoren niet links of rechts zijn en dat ik zo’n label plakken ronduit een gebrek aan interesse in je onderwerp is.”

Kijkcijfers

Ronald houdt zich maar vast aan de kijkcijfers van Shownieuws. “Wel leuk dat steeds meer mensen naar Shownieuws kijken en dat ons marktaandeel ook stijgt maar dat vergt echt verdieping van de journalist in het onderwerp waar je over schrijft en dat was wat veel gevraagd.”

Het Trouw-interview met Natacha Harlequin kunt u hier lezen, de reactie van Ronald hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat Shownieuws vol zit met rechtse mensen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen