‘Tv-carrière Katja Schuurman zit in doodlopende straat’

De tv-carrière van Katja Schuurman is na haar faliekant mislukte overstap naar RTL in een doodlopende straat terechtgekomen. Dat is het snoeiharde oordeel van tv-kenner Rob Goossens.

Katja Schuurman © William Rutten

Katja zat de afgelopen jaren bij RTL, maar heeft daar totaal geen indruk achtergelaten. Weinig passanten op straat zullen kunnen aangeven in welke programma’s ze in vredesnaam te zien is geweest. Omdat RTL niets meer voor Katja had, is ze nu te zien bij de kleine omroep PowNed. Daar presenteerde ze gisteren de tweede aflevering van Goed Fout.

Zorgen over Katja

Het is best triest dat Katja zo geruisloos is vertrokken bij RTL, stelt Rob in de mediapodcast van De Telegraaf. “Ik denk wel dat het aangeeft dat ze te weinig te doen had bij RTL om zo’n kans bij een omroepje aan te nemen. Dat baart me wel lichte zorgen over de televisiecarrière van Katja Schuurman.”

Haar RTL-jaren waren volgens Rob één groot dieptepunt. “Ze heeft bij RTL – ze zit er sinds 2018 – niet echt spraakmakende dingen gedaan. Ze zou onder meer het programma De Battle gaan maken, waarin ze het samen met Najib Amhali zou gaan opnemen tegen twee Belgen.”

Stoel 6K

Een tweede seizoen van De Battle is er nooit gekomen. “Uiteindelijk vonden ze het alle vier een vreselijk programma om te maken en hebben ze gezegd: ‘Dit nooit meer.’ Toen is ze nog met die vier brompotten op stap gegaan voor Beter Laat Dan Nooit, maar voor de rest: that’s it.”

Rob vervolgt: “Als dat je hele carrière bij RTL drie jaar is, dan snap ik wel dat je op een gegeven moment zoiets hebt van: ik moet ook zichtbaar blijven als televisiepresentator en niet als die vrouw die elke keer in de bladen opduikt vanwege haar open relatie en wat ze op stoel 6K van KLM-vluchten uitspookt.”

Doodlopende straat

Nu moet Katja weer van vooraf aan beginnen, bij de kleine omroep PowNed. “Het is toch eigenlijk wel gek dat iemand met de statuur van Katja Schuurman na alles wat ze heeft gedaan zich eigenlijk weer opnieuw moet uitvinden, omdat ze toch in een soort doodlopende straat is terechtgekomen.”

Goed Fout wist gisteren slechts 245.000 kijkers (4 procent) te bekoren op NPO 3.

Podcast

De mediapodcast van Rob Goossens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de tv-carrière van Katja Schuurman over zijn hoogtepunt heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen