Steenrijke NPO-ster Jeroen Pauw maakt serie over scheefgroei

De steenrijke NPO-ster Jeroen Pauw gaat een programma maken over de scheefgroei in de Nederlandse samenleving, waarbij de rijken rijker worden en de middenklasse economisch stilstaat.

Jeroen Pauw © Annemieke van der Togt

Jeroen bevindt zich al zijn hele leven in een onophoudelijke tonnenregen, maar voor de gewone mensen is dat anders. Daarom onderzoekt hij in het tweedelige programma Scheefgroei in de Polder hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei.

Twee afleveringen

De BNNVARA-miljonair toont genade met het gewone volk. “Voor miljoenen hardwerkende Nederlanders zijn een koophuis, een vast contract, een goed pensioen of ten minste een meegroeiend salaris niet vanzelfsprekend. Waarom accepteren we dat?”

In de eerste aflevering gaat Pauw in gesprek met gewone, hardwerkende Nederlanders ‘wiens lonen de afgelopen veertig jaar niet voldoende zijn meegegroeid met de economie, voor wie huizen onbetaalbaar zijn, voor wie sparen niet aan de orde is, en die genoegen moeten nemen met steeds flexibelere contracten en steeds minder sociale zekerheid’.

Jeroen spreekt in het tweede en laatste deel met prominenten die ideeën hebben hoe we het tij kunnen keren. “Wat is er nodig om nu vol in te zetten op een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame toekomst? En wat moeten we laten?”

BNNVARA-miljonair

Met name in het tijdperk waarin er nog geen salarisplafond was bij de NPO, heeft Jeroen flink geharkt. De presentator is inmiddels zo rijk dat hij nooit meer hoeft te werken. Daarom stapte hij ook niet over naar RTL, waar hij meer geld zou kunnen verdienen. “Ja, iets meer geld, maar ik heb al genoeg. In die zin wel. Ik heb al een financiële positie die wel goed is”, zei hij eerder.

Tegenwoordig is Jeroen de overbuurman van BNNVARA-collega Matthijs van Nieuwkerk in een van de miljonairscomplexen in Amsterdam. Zijn appartementje kostte bijna een miljoen euro. De helft kocht hij met eigen geld, voor de rest verstrekte hij zichzelf een hypotheek met zijn Pief Paf Pauw Holding.

11 en 18 april

Het tweedelige programma Scheefgroei in de Polder, door Jeroen gepresenteerd én geproduceerd, is op zondag 11 en 18 april om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunnen steenrijke tv-sterren als Jeroen Pauw geloofwaardig programma's maken over armoede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen