Shownieuws moet wijken voor dagelijkse talkshow Wilfred Genee

De late editie van Shownieuws verhuist deze zomer om plaats te maken voor de nieuwe dagelijkse talkshow van Wilfred Genee. Dat heeft Albert Verlinde gisteren verklapt in de showrubriek op SBS 6.

Shownieuws © Shownieuws

Het is al een tijdje een ambitie van John de Mol om een eigen late-night-talkshow neer te zetten op SBS 6 en deze zomer gaat het er dan eindelijk van komen. De mannen van VI zullen tijdens het EK Voetbal zeven avonden per week een talkshow maken op de late avond van de familiezender, heeft Wilfred Genee onthuld.

Shownieuws wijkt voor VI

Voor dit programma moet Shownieuws wijken, aldus Albert. “Natuurlijk gaat dat programma hier op SBS 6 komen. Het komt elke dag, zeven dagen per wek op SBS 6. Voetbalwedstrijden zijn in principe van 18.00 tot 20.00 uur en van 21.00 tot 23.00 uur ofzo, dus de talkshow komt dan rond een uur of elf.”

Dat is juist het tijdstip waarop Albert en zijn vrienden op zender komen. “En hé, dan zijn wij er! Volgens mij zijn ze aan het nadenken – dat hoor ik in de wandelgangen – dat wij dan naar een vroeger tijdstip gaan. Als je niet van voetbal houdt, kun je dan naar Shownieuws kijken waar het over de andere dingen van het leven gaat.”

Naar prime time?

Op welk tijdstip Shownieuws dan terechtkomt is niet duidelijk. Het zou best kunnen dat Shownieuws een uur durend blok gaat vullen op prime time, van 21.30 tot 22.30 uur. Dat scheelt ook in de kosten van de prime-timeprogrammering.

Hoe dan ook: met de tijdelijke komst van Veronica Inside naar SBS 6, behoudt de familiezender zijn rechtse signatuur. Ook Shownieuws is namelijk een heel rechts programma, oordeelde dagblad Trouw deze week.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws op prime time, recht tegenover Nieuwsuur. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen