VI-sterren in zomer dagelijks op SBS 6, recht tegenover Humberto

Er staat een behoorlijk pittige televisieoorlog op stapel: aartsrivalen Humberto Tan en de mannen van VI komen in de zomer recht tegenover elkaar te staan met speciale edities van hun talkshows.

Veronica Inside © Helene Wiesenhaan Photography

Niet Eva Jinek of Beau van Erven Dorens, maar Humberto Tan staat deze zomer dagelijks op het menu op de late avond van RTL 4. Dat is geen toeval: Humberto heeft een sportachtergrond en vanaf juni staan achtereenvolgend het EK Voetbal én de Olympische Spelen op het menu.

VI dagelijks op SBS 6

De concurrentie is echter niet mild. Naast Op1 dat de hele zomer doorgaat, gaat SBS 6 namelijk óók meedingen in de strijd om de late-avondkijker. Het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zal in elk geval tijdens het EK Voetbal dagelijks te zien zijn op de late avond van die zender.

Wilfred heeft er in de afgelopen weken al meerdere malen over gehinnikt en op gehint alsof het een soort staatsgeheim is – tv-mensen vinden hun werk altijd bovengemiddeld interessant – maar vanochtend heeft hij het min of meer bevestigd. “Volgens mij is het nu al zo vaak besproken in onze uitzending”, merkte hij op.

Zeven dagen per week

De dagelijkse VI-editie zal niet vijf dagen, maar zeven dagen in de week te zien zijn. Hoe de late avond van SBS 6 er precies uit gaat zien is onduidelijk, maar het zal consequenties hebben voor de huidige combinatie Hart van Nederland en Shownieuws. Mogelijk wordt Hart ingekort en wordt Shownieuws in de zomer geschrapt.

Het zal voor SBS 6 bovenmatig interessant zijn om te zien hoe VI gaat scoren als dagelijkse talkshow, aangezien John de Mol het VI-trio vorig jaar probeerde te overtuigen om hun programma op Veronica in te ruilen voor een dagelijkse show op SBS 6. Zonder de mannen van VI is die zender dan ook kansloos op de late avond, merkte Rob Goossens onlangs op.

Slot Zeist vs Kurhaus

Wilfred verklapte vanochtend op de radio nóg een nieuwtje: waar zijn dagelijkse talkshow gemaakt zal worden vanuit Slot Zeist, zal die van Humberto vanuit het Kurhaus komen.

Juist het Kurhaus is de plek waar de mannen van VI écht groot zijn geworden. Hun VI Oranje was daar een enorm grote hit en zelfs minister-president Mark Rutte zat op een gegeven moment in het publiek.

Nog niet bevestigd

Zowel RTL 4 als SBS 6 hebben dit nieuws overigens nog niet bevestigd. Wel is al duidelijk dat de radiovariant van Veronica Inside deze zomer niet ’s ochtends maar ’s middags te horen zal zijn. Op die manier kan Wilfred het programma beter combineren met de dagelijkse talkshow op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie gaat deze zomerse tv-oorlog winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen