Catherine Keyl ‘ontzettend geïrriteerd’ door Bert Huisjes

Catherine Keyl vindt het niet leuk dat Bert Huisjes haar zo voor schut heeft gezet in een uitzending op NPO Radio 1. Ze was er naderhand ‘ontzettend geïrriteerd’ over, vertelt ze in Veronica Magazine.

Bert Huisjes en Catherine Keyl © NPO

De 74-jarige Catherine heeft een open sollicatie gedaan bij Op1, maar werd live op de radio afgewezen door Bert Huisjes. Hij is de baas van omroep WNL en de woordvoerder van Op1. “Ehhh. Nou, eigenlijk moet ik wel zoeken naar een generatie next, moet ik eerlijk zeggen”, liet de omroepbaas weten.

‘Ontzettend geïrriteerd’

Het is niet leuk hoe dit allemaal is neergezet in de media, vindt Catherine. “Het was geen open sollicitatie. Ik roep dan gewoon ergens dat ik het leuk zou vinden en het zou kunnen. Ik kan interviewen, ga een discussie niet uit de weg en heb kennis van zaken. Vooral dat laatste mis ik nog weleens bij de jonge garde.”

Ze vervolgt: “Maar als Bert Huisjes, die ik graag mag, tegen mij zegt: ‘Jij bent een oude eik, nu moeten de jonge eikjes bloeien’, kan ik daar ontzettend geïrriteerd van raken. Pure leeftijdsdiscriminatie.”

Catherine-gen

Bert stelt dat er wel iemand bij zijn omroep werkt die het ‘Catherine-gen’ heeft, namelijk Maaike Timmerman. En zij is met haar 33 jaar meer dan twee keer zo jong als Catherine.

Een jong toptalent, vindt Bert. “Dat is de presentatrice die destijds Kuzu heel goed van repliek diende en die laatst Thierry Baudet aan het huilen kreeg in de uitzending.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Catherine Keyl graag als presentatrice in Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen