Martijn Koning weigert gesprek met Jinek, vertrouwt RTL niet

Martijn Koning weigert in gesprek te gaan met de redactie van Eva Jinek. De komediant wil alleen per e-mail communiceren, omdat hij anders vreest dat RTL van alles gaat verdraaien, zegt hij op NU.nl.

Eva Jinek en Martijn Koning © Jinek

Het is behoorlijk hommeles tussen Martijn Koning en RTL sinds hij Thierry Baudet roastte in de talkshow van Eva Jinek. De cabaretier is momenteel zelfs niet eens meer welkom op de late avond van RTL 4. Volgens televisiedirecteur Peter van der Vorst heeft Martijn het vertrouwen geschonden.

Martijn wil niet in gespek

Ewart van der Horst, de hoofdredacteur van zowel Jinek als Beau, wil naar eigen zeggen graag in contact treden met de komediant. “Martijn Koning is afgelopen week uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de redactie om de situatie uit te praten. De uitnodiging staat en daar willen we het bij laten”, zei hij vorige week.

Martijn laat nu aan NU.nl weten dat hij daar niet op in gaat. “Ik stel helemaal geen voorwaarden. Ik wil alleen niet praten met mensen die er niks mee te maken hebben en ook niet namens RTL kunnen spreken.”

Publiciteitsmachine

Terecht merkt Martijn op dat het vanwege de inmenging van Peter van der Vorst verder gaat dan alleen een conflict met de redactie van Jinek. Hij hekelt de uitspraken die de RTL-baas heeft gedaan.

“Als Peter van der Vorst stopt met onder de tafel weg te duiken, kan dit gewoon opgelost worden. Liefst schriftelijk, anders gaan ze achteraf weer allerlei onzin verspreiden en tegen hun publiciteitsmachine kan ik niet op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Martijn Koning niet in gesprek wil met RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen