RTL 5 stort in kijkcijferravijn zonder Big Brother: 77.000 kijkers

RTL 5 stort volledig in het kijkcijferravijn nu het Nederlandse seizoen van Big Brother erop zit. De opvolger, de Australische variant van de realityshow, trok gisteren verschrikkelijk weinig kijkers.

Big Brother © RTL

Big Brother scoorde de afgelopen maanden heel degelijk op RTL 5. Een kijkcijferkanon was het niet en spraakmakend ook niet, maar toch keken er elke dag om half tien een solide 400.000 mensen naar. Dat zijn voor die zender prima scores. Helemaal als je kijkt hoe de zender nu ineenstort zónder Big Brother.

Australische Big Brother

Op precies hetzelfde tijdstip begon de Australische variant van Big Brother gisteren met 77.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van slechts 1,5 procent. Dit zijn extreem lage kijkcijfers. Sterker nog: geen enkel ander programma op een toptienzender wist op prime time minder kijkers te boeien.

Een buitenlandse versie van Big Brother slaat bij de Nederlandse kijker dus totaal niet aan. De kijker herkent zich er niet in en haakt massaal af. Een fikse dobber voor RTL 5, aangezien de Australische Big Brother nog wekenlang op het menu staat.

112 Vandaag

Pas over een maand, op maandag 10 mei, komt RTL 5 met de opvolger van Big Brother. Het gaat om het dagelijkse liveprogramma 112 Vandaag, waarin actuele misdaadzaken centraal staan.

Of dit programma wél gaat slagen is nog maar de vraag. Momenteel zendt RTL 5 elke woensdag het programma Crime Desk uit en dat slaat vooralsnog niet echt aan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat 112 Vandaag gaat werken op het tijdstip van Big Brother?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen