Pathé wil Tuschinski niet verkopen aan Winston Gerschtanowitz

Bioscoopketen Pathé heeft geen interesse om de Amsterdamse vestiging Tuschinski te verkopen aan SBS 6-presentator Winston Gerschtanowitz. De tv-ster kan het op zijn buik schrijven.

Winston Gerschtanowitz © William Rutten

Winston is de achterkleinzoon van Tuschinski-oprichter Herman Gerschtanowitz. De familie raakte het theater na de Tweede Wereldoorlog kwijt en begin vorig jaar gaf Winston aan de bioscoop graag terug te kopen. “Ik zou de bioscoop graag willen hebben”, bekende hij in gesprek met de Playboy.

Tuschinski niet naar Winston

Het liefst wilde Winston de Tuschinski-bioscoop weer in familiebezit krijgen. “De familie is het door de oorlog helaas kwijtgeraakt, maar als ik het ooit zo goed doe dat het financieel mogelijk is om het terug te kopen, dan ga ik er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Hoewel de bioscoopmarkt momenteel door de pandemie nou niet bepaald floreert, kan Winston deze aankoop op zijn buik schrijven. Hij vertelt nu, een jaar later, in de Weekend: “Nadat mijn idee in de pers kwam, heb ik daar nog wel met ze over gesproken, maar ze willen het niet verkopen.”

Winston wil Marktplaats slopen

Daarom steekt Winston zijn geld maar in andere dingen, zoals in de website Whoppah, een soort premiumversie van Marktplaats. “Het groeit op dit moment goed. Je merkt dat Marktplaats een dumpplek aan het worden is. Whoppah is voor het luxere segment.”

De website is niet zijn eigen idee, maar hij leerde de eigenaren kennen en besloot erin te investeren. “Ik hou van initiatieven die inspelen op een veranderende behoefte, dat vind ik het mooiste wat er is.”

Niet naar de beurs

Zijn geld uitgeven op de beurs, ziet Winston niet zitten. “Had ik dat gedaan, dan was de vraag waar en hoe ik was ingestapt, maar zo zit ik niet in elkaar.”

“Ik vind het ’t allerleukst om dingen te doen waar ik mijn eigen kennis in kwijt kan, zodat ik in de jaren dat ik vol aan het werk ben die kennis kan inbrengen. De beurs is niet mijn ding.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Winston Gerschtanowitz bij RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen