Geraldine Kemper giert om torenhoog salaris bij RTL 4

Geraldine Kemper moet hartelijk lachen als ze in de talkshow van Robbert Rodenburg gevraagd wordt naar haar tv-transfer naar RTL 4. Het heeft haar een flinke salarissprong opgeleverd, lacht ze.

Geraldine Kemper en Robbert Rodenburg © YouTube

RTL-presentatrice Geraldine is behoorlijk openhartig in de talkshow Open Kaart van Robbert Rodenburg. Niet alleen roept ze daarin ‘f*ck you‘ naar Angela de Jong en onthult ze dat ze het heerlijk vindt om geslagen te worden met een zweepje, maar ook geniet de presentatrice daarin openlijk van haar torenhoge televisiesalaris.

Tonnenregen

Medio 2019 maakte Geraldine de overstap van BNNVARA naar RTL. Een groot succes is dat nog niet: ze doet backstage The Voice, ze heeft de kijkcijferflop Geraldine en de Vrouwen afgeleverd en was recentelijk te zien in het redelijk bekeken Big Brother, waarin ze een enorm inwisselbare rol had.

Het lijkt er een beetje op dat RTL meer in Geraldine zag dan dat ze waarmaakt. Ze geniet momenteel dan ook een vorstelijk salaris bij de commerciële zender. Waar NPO-sterren genoegen moeten nemen met een salarismaximum van 209.000 euro, is bij RTL the sky the limit.

‘Hahaha, let’s face it!’

Als Robbert haar in zijn talkshow voorlegt: “Je hebt de overstap gemaakt van BNNVARA naar RTL. Wat zijn de grote verschillen?”, begint ze enorm te lachen. “Ehhmmm, ik verdien meer geld bij RTL. Hahahahahaha! Let’s face it”, roept ze uit.

Toch vond Geraldine het bij BNNVARA gezelliger dan bij RTL. “Wat ik wel heel erg mooi vind aan BNNVARA, waar ik tien jaar heb gewerkt, is dat het echt een familie is. Je werkt dus met z’n allen op een kantoor en dat is ook de plek waar het allemaal gebeurt. Bij RTL is het veel meer verspreid.”

Geraldine mist BNN

Bij RTL werkt iedereen op locatie aan zijn eigen ding, aldus Geraldine. “Dus je hebt nooit echt zeg maar een kantoor waar je naartoe gaat. Van: dit is RTL. Natuurlijk staat er een gebouw en daar werken veel mensen, maar niet iedereen. Dat was wel altijd echt heel leuk aan BNN. Je liep echt gewoon de 3 Op Reis-redactie op en dan ging je door naar Spuiten & Slikken. Van: ‘Hoi, hey, hoi, wat hebben jullie dit weekend gedaan?’ Dat is nu wel echt een stuk minder.”

Mist ze dat? “Dat mis ik zeker. Dat was iets bijzonders. Ik weet ook wel dat het misschien ook nergens anders ook zo is. Daarom ben ik ook heel lang blijven hangen bij BNNVARA. Ik bedoel: ik was al meerdere keren gevraagd door RTL, maar ik heb eigenlijk altijd nee gezegd. Van: ‘Dit is het moment nog niet.’ Op een gegeven moment viel alles op zijn plek en hebben we het gedaan.”

NPO als vangnet

Zoals gezegd is Geraldine bij RTL niet zo’n succes. Vreest ze voor een tv-exit? Nee, ze rekent op de NPO als vangnet. “Ik denk ook altijd van: als het hier niet lukt, hoop ik dat ik weer mag aankloppen en weer terug kan. Ik kan altijd weer terug denk ik naar BNN. Of naar een andere publieke omroep.”

De talkshow Open Kaart met Geraldine Kemper:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Geraldine Kemper honderdduizenden euro's per jaar waard is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen