‘Fidan Ekiz gemanipuleerd door hoofdredacteur Eva Jinek’

Fidan Ekiz is gemanipuleerd door de hoofdredacteur van Eva Jinek. Om die reden begon ze in De Vooravond zo hard in te hakken op Martijn Koning. Dat beweren boze tongen in Hilversum.

Martijn Koning en Fidan Ekiz © De Vooravond

Martijn Koning liet zich in De Vooravond uit over zijn ruzie met Jinek en RTL. Die partijen hebben hem de deur gewezen na zijn uit de hand gelopen roast van Thierry Baudet in de talkshow van Eva Jinek. Gastvrouw Fidan Ekiz bleek behoorlijk op de hand van Jinek en RTL te zijn en besloot flink in te hakken op de cabaretier.

Manipulatie van Fidan

Nu blijkt dat Jineks hoofdredacteur Ewart van der Horst voorafgaand aan de uitzending flink met Fidan heeft lopen kletsen. Zijn excuus om naar de studio van De Vooravond te komen was Splinter Chabot, die ook te gast was en wiens talkshow hij produceert. Volgens boze tongen wilde Ewart echter vooral op Fidan inpraten.

De manipulatie van Fidan lukte, want ze heeft zijn verhalen ‘zonder echt overleg’ gebruikt, aldus de ingewijde. Dat heeft naar verluidt voor wrevel achter de schermen van De Vooravond gezorgd, omdat redactieleden wilden weten ‘hoe dit allemaal kon’. “De Vooravond moet volgens hen niet de problemen oplossen van Jinek en RTL”, klinkt het.

BNNVARA verrast door Ewart

BNNVARA bevestigt dat Ewart onverwacht naar de studio kwam. “Het programma werd verrast door de aanwezigheid van Ewart van der Horst”, laat een woordvoerder van de omroep weten aan het AD.

De persvoorlichter: “Als omroep doen wij verder geen uitspraken via de media over wat er achter de schermen bij het programma afspeelt. De eindredacteur van De Vooravond heeft goed contact met Martijn Koning.”

Martijn reageert

Martijn Koning vond de aanwezigheid van Ewart heel bevreemdend, zegt hij in de krant. “Toen ik te gast was, dook Ewart daar ook plotseling op. Ik weet niet precies wat hij met Fidan besproken heeft, maar weet wel dat Fidan ineens over de appjes van Peter van der Vorst begon, terwijl dat helemaal niet voorspoken was.”

Het was allemaal heel merkwaardig, vindt Martijn. “Fidan bleef maar doordrammen. Ik begreep dat de redactie ook niet echt gediend was van zijn komst en dat ze hem de deur hebben gewezen.”

Mooi weer

Martijn beweert dat Peter van der Vorst en RTL achter de schermen bezig zijn om hem ‘verder te beschadigen’. Ondertussen blijft de hoofdredacteur van Jinek mooi weer spelen.

Ewart laat namelijk weten heel graag met Martijn in gesprek te willen. “Ik draag hem een zeer warm hart toe en hij blijft welkom aan de talkshowtafel”, beweert hij, terwijl de komediant vorige week nog geboycot werd bij zustertalkshow Beau.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen