Evert Santegoeds spuugt op Herman Brusselmans: ‘Wat een nare man’

Evert Santegoeds vindt het ongelooflijk dat Nieuwe Revu zo lang een podium heeft geboden aan de ‘haatcolumns’ van Herman Brusselmans. “Zonde van het papier”, zegt de Privé-baas in het tijdschrift.

Evert Santegoeds en Herman Brusselmans © SBS, NPO

Herman werd in augustus op straat gezet door de Nieuwe Revu nadat er flink wat commotie was ontstaan over zijn vrouwonvriendelijke columns. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden”, zei hij bijvoorbeeld over Shirma Rouse.

Idiote columns

Nu Evert wordt geïnterviewd door Nieuwe Revu, kan hij het niet laten om een flinke sneer uit te delen. Als de interviewer hem oproept om te gaan ‘graven’ naar een bepaald journalistiek verhaal, sneert Evert: “Moet de Nieuwe Revu dat niet doen? Jullie hebben een rijke traditie op dat gebied, in plaats van het publiceren van idiote columns van Herman Brusselmans?”

Het was een enorme inschattingsfout om Herman een podium te geven, vindt Evert. “Dat had toch geen enkel niveau? Dat moeten jullie toch niet doen, die onzin, die flauwekul? Zonde van het papier. Wat een k*trubriek was dat. Wat een nare man.”

Ellende

Het is goed dat Nieuwe Revu afstand heeft genomen van de Vlaamse columnist, aldus de Privé-hoofdredacteur. “Jullie nieuwe hoofdredacteur is gelukkig met die ellende gestopt. Dat heeft hij goed gedaan, die Brusselmans eruit flikkeren. Ga leuke dingen doen! Een blad maken is hartstikke leuk. Nog steeds.”

Na zijn ontslag bij het tijdschrift, stapte Herman over naar de opiniesite The Post Online. “Wij zitten alvast klaar voor #ophef”, liet de hoofdredacteur van die website weten.

Het Nieuwe Revu-interview met Evert Santegoeds kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft er gelijk in deze kwestie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen