Britt Dekker ontkent roddels: ‘Zélf bedrag overgemaakt’

Britt Dekker heeft gisteren in de talkshow van Beau korte metten gemaakt met de roddel dat haar gulle gift aan een SBS 6-kandidaat in scène zou zijn gezet en zou worden betaald door John de Mol.

Britt Dekker © Beau

Als presentatrice van de SBS 6-show We Want More verraste Britt afgelopen weekend een kandidate die meedeed om geld te winnen voor een haartransplantatie. Niet voor haarzelf, maar voor haar vriend die daarmee een lelijk litteken wil verbergen. Ze werd uit de show gestuurd, waarop Britt aankondigde de kosten van 7.500 euro te dekken.

‘Betaalt John dit stiekem?’

Britt werd bedolven onder de lovende reacties, maar tv-kenner Ron Vergouwen zaaide op NPO Radio 1 twijfels over de authenticiteit van dit tv-moment. “Het blijft televisie, dus het is natuurlijk de vraag of het van tevoren is afgesproken. Betaalt John dit niet stiekem?”, vroeg hij zich af.

De presentatrice werd gisteren in Beau niet specifiek gevraagd naar deze roddel, maar ze merkte tijdens het gesprek wel op het bedrag zélf te hebben overgemaakt aan de kandidate. Daarmee verwijst ze de suggestie van Ron Vergouwen naar het land der fabelen.

Britt ontkent roddel

Britt heeft de overboeking inmiddels al gedaan, vertelde ze gisteren in Beau. “Ze ging er net op het nippertje van de finale uit en ik trok dat gewoon niet, dus toen zei ik spontaan: ‘Dan betaal ik het wel.’ Je mag geloof ik maar 3.000 schenken, dus ik heb er nog wat belasting bij gedaan. Ik heb het wel echt meteen overgemaakt, hoor.”

Het geld is ook al snel uitgegeven, aldus Britt. “Ze zijn nu al bezig me die haartransplantatie.”

Beau prijst Britt

Een goede zaak, vindt Beau het. “Wat goed! Dat zouden meer mensen moeten doen, uitstekend.”

Britt: “Het is precies wat Martien zegt: we verdienen genoeg geld met ons werk, dus waarom kun je dan niet iemand zo blij maken ermee?”

Beau: “Nou, mooi.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen