Britt Dekker verrast op SBS 6, geeft kandidaat deel van haar salaris

Britt Dekker heeft een kandidaat van haar tv-show We Want More op SBS 6 gisteren verrast met een gulle gift. De presentatrice besloot om een deel van haar salaris weg te geven, namelijk 7.500 euro.

Britt Dekker © We Want More

Kandidate Cheyenne deed mee met We Want More in de hoop dat ze met het prijzengeld van 100.000 euro een haartransplantatie voor haar vriend Stephan zou kunnen betalen. “Mijn vriend is in september geopereerd aan een hersentumor en heeft door de operatie een litteken van oor tot oor”, legde ze uit.

Fors litteken

Het litteken van Stephan werd in beeld gebracht in het programma en die zag er inderdaad behoorlijk fors uit. “Dus dat zorgt bij hem best wel voor schaamte. Die haartransplantatie zorgt er bij hem voor dat het zijn litteken bedekt”, aldus de deelneemster.

Uiteindelijk wist Cheyenne met het liedje Afscheid geen plek in de finale te behalen. Gelukkig liet Britt haar droom alsnog uitkomen. “Ik heb natuurlijk Stephan naast me en waarvoor Cheyenne meedeed was een haartransplantatie voor Stephan en dat vind ik echt het mooiste doel tot nu toe.”

6.500 euro

Jurylid Ali B daarop: “Wat kost zo’n haartransplantatie?”

Britt: “6.500 euro en bij deze: ik ga hem betalen, dus jij hebt meegedaan en jij krijgt je haar.”

Stephan: “Dat meen je niet?” Britt: “Dus eind goed, al goed. Ja joh!”

Jurylid Trijntje Oosterhuis: “Nou, wat lief!”

Stephan: “Nou zou ik je willen knuffelen.” Britt: “Knuffelen door de muur!”

‘Je hebt toch geen geld?!’

Jurylid André Hazes jr.: “Britt, je hebt toch helemaal geen geld? Alleen een paard?”

Britt: “Ik heb een paard en de komende drie jaar werk ik voor geld, dus ik kan de haartransplantatie betalen!”

Ali: “Ik vind wel dat het dan een pony moet worden.”

Lovende reacties

Britt wordt op social media overspoeld met lovende reacties. “Wat jij normaal vindt, is heel bijzonder. Dat je dat zelf niet zo ziet getuigt wederom wat voor een mooi mens je bent”, zegt iemand bijvoorbeeld. En een ander: “Wat tof van je dat je dit doet daar kan menig mens een voorbeeld aan nemen we houden van je.”

Zelf zegt Britt op Twitter: “Hallo iedereen! Ik word overspoeld met berichten maar vind het meer dan normaal om je medemens te helpen en vond het geen mooier doel om een stukje van mijn We Want More-salaris aan Stephan te geven zodat hij nu zijn haartransplantie kan ondergaan. Stephan het is je gegund!”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Britt Dekker is een aanwinst voor de Nederlandse televisie

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen