College Tour terug met Ilse DeLange, Marcel Levi en Femke Halsema

Het is bijna zo ver: het prestigieuze interviewprogramma College Tour keert terug op de buis met de oorspronkelijke presentator Twan Huys. Hij heeft zijn eerste drie gasten onthuld.

College Tour © Persbericht KRO-NCRV

Door zijn mislukte commerciële uitstapje naar RTL 4 raakte Twan zijn geliefde programma College Tour kwijt. Uiteindelijk nam Matthijs van Nieuwkerk het een seizoen over, maar dat bleek hem allemaal toch niet zo te liggen. Nu keert Twan weer terug met zijn programma: op dinsdag 11 mei is de eerste aflevering.

Ilse, Marcel en Femke

Twan heeft zojuist op de publieke radio de eerste drie gasten onthuld: Ilse DeLange, Marcel Levi en Femke Halsema. De afleveringen worden opgenomen in respectievelijk Paradiso in Amsterdam, de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Allemaal lekker hoofdstedelijk dus.

Ilse is momenteel niet veel in het nieuws, maar ze is uitgenodigd omdat we aan de vooravond staan van het Eurovisie Songfestival. Het liedjesfestijn is mede door haar rol als mentor van Duncan Laurence in Nederland terechtgekomen. Het College Tour-seizoen wordt op 11 mei, vlak voor de editie in Rotterdam, met haar afgetrapt.

Minister Levi?

Marcel Levi is tijdens deze coronacrisis plotseling een bekende naam geworden, omdat hij zich mengt in het coronadebat. “Met ruim 750 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, zijn bestuurlijke ervaring en zijn visie op de bestrijding van de pandemie, wordt Marcel Levi’s naam vaak genoemd als de gedroomde minister van Volksgezondheid in het nieuwe kabinet.”

En ook Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, is van de partij. “Bijna drie jaar draagt Femke Halsema nu, als eerste vrouw, de hoofdstedelijke ambtsketen. Ze vindt grote uitdagingen op haar pad, zoals de coronacrisis en de strijd tegen de heftige drugscriminaliteit.”

Overige drie gasten

De overige drie gasten worden op een later moment onthuld. Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden via de opnames via kro-ncrv.nl/programmas/college-tour.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke aflevering lijkt u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen