Bridget Maasland bezorgt Angela de Jong recordcijfers

De column van Angela de Jong waarin ze pleitte voor het ontslag van Bridget Maasland bij RTL Boulevard, was in 2020 het meest aangeklikte opiniestuk van álle titels van DPG Media.

Angela de Jong en Bridget Maasland © RTL Boulevard

De AD-column ‘RTL Boulevard heeft een serieus probleem met Bridget Maasland’ (lees hier) was met 1,1 miljoen clicks niet alleen het meest gelezen opiniestuk van het AD, maar van álle DPG-titels, dus ook de Volkskrant, Het Parool, NU.nl en Trouw. Een behoorlijke prestatie van opiniediva Angela de Jong.

Reden tot ontslag

Hoewel Bridget een van de sterren is van RTL Boulevard, gunde ze de primeur van het eerste interview na haar break-up met André Hazes jr. vorig jaar aan Radio 538 en daarna stond ze ook nog RTV Noord-Holland te woord. Maar toen een verslaggever van haar eigen Boulevard aanklopte, wilde Bridget er helemaal niets over zeggen.

Een reden tot ontslag, noemde Angela het. “Dan sta je als nationale showbizzrubriek lelijk in je hemd, wat zeg ik: je wordt publiekelijk vernederd”, riep ze. “Ik zou me als ik haar collega was niet drie- maar vierdubbel genaaid voelen en aansturen op ontslag.”

Record

Al na een paar dagen bleek de column meer dan een miljoen keer gelezen te zijn, en nu blijkt het zelfs de meest gelezen DPG-column van heel 2020. Angela reageert erop in de Podcast over Media van Alexander Klöpping.

Was dit haar belangrijkste column van het jaar? Angela: “Nou, nee, dat geloof ik niet. Het blijft ook altijd een beetje het lastige van dit soort lijstjes, want is de column die de meeste abonnees binnenhaalt of de meeste clicks haalt dan de beste column? Dat geloof ik niet.”

Lijstjes

Angela houdt eigenlijk helemaal niet van dit soort ranglijstjes. “Er zijn columns die ik veel beter vind en die worden misschien helemaal niet zoveel gelezen. Daarom zeg ik: ik heb altijd een beetje moeite met dit soort lijstjes, want als ik volgend jaar onderaan sta, zijn mijn columns dan slechter geworden? Dat waag ik te betwijfelen.”

Ze staat overigens nog steeds volledig achter de inhoud van de column. “Het ging over het feit dat ze overal haar verhaal had gedaan en bij d’r eigen Boulevard een interviewtje had gegeven en het er niet meer over wilde hebben. Dat haar organisatie haar daarmee weg liet komen, daar had ik wel grote vraagtekens bij, ja.”

Fragment

De Podcast over Media met daarin Angela de Jong kunt u hier bekijken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Angela de Jong een goede toevoeging aan het medialandschap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen