Frits Huffnagel en Ronald Molendijk vechten Rutte-ruzie uit op tv

Frits Huffnagel en Ronald Molendijk zijn in Shownieuws met elkaar in een verbaal gevecht beland over demissionair minister-president Mark Rutte. De een prijst hem, de ander walgt van hem.

Frits Huffnagel en Ronald Molendijk © Shownieuws

Het is verbijsterend hoe Mark Rutte wordt behandeld door de politieke kopstukken in Den Haag, vindt VVD-prominent Frits. Hij is persoonlijk bevriend met de VVD-leider en ziet hoe aangeslagen hij is. “Toen ik dat debat zat te kijken, had ik echt wel met hem te doen, want ik geloof hem…”, aldus de politicus.

‘Hoe kun je hem geloven?!’

Ronald daarop: “Hahahahaha! Kom op man! Hoe kun je dat nou geloven?” Frits: “Nou, ik ken hem.” Ronald: “Ja dus?” Frits: “Dus ik geloof hem.”

Een drogreden, vindt Ronald. “Er zijn ook heel veel relaties waarbij de man en de vrouw elkaar kennen en dan blijkt de een al heel lang in de paardenclub te werken.”

Frits: “Nou, ik weet niet precies waar dit naartoe gaat.” Ronald: “Die man liegt zo vaak, zo lang, zo veel.” Frits: “Dat zijn allemaal uitspraken die je lekker voor je eigen rekening moet nemen. Ik herken dat niet.”

Hele land schreeuwt

Ronald vindt dat Frits er vuistdiep in zit bij Rutte. “Nee, dat snap ik, omdat je bevriend met hem bent. Maar als het hele land staat te schreeuwen om je harses, dan kun je hem toch niet overeind houden?”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Nee, maar Ronald, het hele land schreeuwt niet om zijn harses, maar alle linkse partijen schreeuwen daar om. En alle mensen die al jaren hopen dat hij een keer op zijn bek gaat. Die staan natuurlijk het hardst te roepen allemaal.”

Goed betaald

Ronald tegen Frits: “Volgens mij werkt de politiek zo. Je zei net: ‘Hij werkt de hele tijd voor het hele land en ook heel lang’, maar daar wordt hij ook goed voor betaald, dus dat hoort gewoon bij zijn werk.”

Frits: “Nou, daar wordt hij redelijk voor betaald… Hij zou natuurlijk elders veel meer geld kunnen verdienen.”

Ronald: “Dan moet hij dat vooral doen.”

Frits: “Nou, dat moet hij vooral niet doen wat mij betreft, want ik vind namelijk dat het een heel goede premier is.”

Stompzinnig

Ronald is echt woest. “Die man geeft les op een school. Hoe ga je dat dan uitleggen aan die leerlingen? Als hij les zou geven op een school waar mijn zoon in de klas zitten, dan was mijn zoon weg van die school. Je kunt het niet maken om zó lang stompzinnig te blijven liggen, elke keer opnieuw.”

Frits: “Van tien jaar een compilatie maken met alle fouten van iemand daarin, is niet heel erg moeilijk. Wat ik vind, is dat hij wéér de verkiezingen heeft gewonnen, er hebben meer dan 2 miljoen mensen op de VVD gestemd en het merendeel ook op Mark Rutte.”

Tot slot wees Frits erop dat 88 procent van de VVD-kiezers nog steeds achter Rutte staat. “En de hashtag #palachterRutte is trending. Jij zegt dat het hele land wil dat hij opstapt, maar dat is dus gewoon niet zo.”

Shownieuws

De bewuste uitzending van Shownieuws kunt u terugzien op KIJK.nl.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Frits of team-Ronald?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen